ILIFE A80 Plus – прахосмукачка-робот на ултра-ниска цена

Достъпният робот ILIFE A80 Plus не е лишен от смарт функции като виртуална стена

В края на ноември търговците по цял свят се надпреварват да предлагат продукти на атрактивни цени. Несъмнено сред най-търсените на пазара са роботизираните прахосмукачки, които ни отменят в рутинното задължение да почистваме редовно жилището си.

Глобалният онлайн магазин Geekbuying предлага сега робот-прахосмукачка само за €81,82 с доставка от европейски склад – това е моделът ILIFE A80 Plus, който излезе на пазара по-рано тази година. Спомената цена е валидна при ползване на купон за отстъпка GKB22BF05. Нещо повече, при поръчка на 2 броя ILIFE A80 Plus, сумарната цена е €159,54 (с купон GKB22BF10), т.е. ще получите всеки от роботите за по-малко от €80.

ILIFE A80 Plus е уред от типа “две в едно” – комбинира сухо и мокро почистване

Но да видим струва ли си тази сделка? A80 Plus е 2-в-1 продукт на китайската компания ILIFE – роботизирана прахосмукачка за сухо и мокро почистване. Както подсказва името му, моделът Plus предлага някои подобрения спрямо своите предшественици, вкл. автоматично увеличаване на всмукателната мощност при почистване на килими и усъвършенствана система за филтриране в прахоуловителя.

Що се отнася до дизайна, ILIFE A80 Plus прави впечатление с деликатния светлорозов цвят и това едва ли е случайно решение на производителя – този цвят често пленява нежната половина от населението, а по правило жените избират уредите за почистване в дома.

Зареждането на ILIFE A80 Plus става от включената в комплекта база за зареждане

В горната част, в центъра, виждаме бутон Старт/Пауза, до него има индикатор за връзка с Wi-Fi мрежа. Както се досещате, този робот-прахосмукачка може да се управлява чрез мобилно приложение. Отзад е разположен бутонът за изваждане на контейнера за прах/резервоара за вода.

Отпред е вградена мека броня, отстрани са превключвателят и захранващият конектор за ръчно зареждане от електрическата мрежа. Отдолу има две странични четки, централна четка с венчелистчета, странични колела, въртяща се ролка отпред и контакти за зареждане от базата. Като цяло, всичко е класическо за този тип уреди, няма нищо особено.

Филтриращата система на ILIFE A80 Plus поддържа въздуха чист по време на почистване

Уникалното в ILIFE A80 Plus е прахоуловителят с обем от 400 мл, който е оборудван с усъвършенствана система за филтриране. Благодарение на коничните цилиндрични контейнери и структурата на филтъра тип пчелна пита, прахът се утаява на дъното на контейнера, без да се смесва с въздуха, който излиза през нагънатия филтър.

Друг от важните елементи е резервоарът за вода с вместимост 300 мл. Интересното тук е, че степента на намокряне на кърпата може да се регулира електронно на 3 нива, в зависимост от терена за почистване.

Роботизираната прахосмукачка ILIFE A80 Plus почиства интелигентно килимите

Да видим и основните функции на ILIFE A80 Plus. Важна несъмнено е навигацията. Тя се базира на жироскоп, което позволява на прахосмукачката-робот да се движи на зиг-заг, като по този начин почти не остават непочистени места по пода. Моделът се препоръчва за почистване на площи от около 80 квадратни метра с до 5 стаи.

Както казахме в началото, ILIFE A80 Plus е 2-в-1 уред – за сухо и мокро почистване, което е голямо облекчение за притежателите на робота. Мощността на засмукване може да се регулира на 600, 1000 и 1100 Pa. Нова характеристика, която заслужава внимание, е автоматичното увеличаване на мощността при почистване на килим – това подобрява качеството на почистване и същевременно е по-икономично по отношение на батерията.

ILIFE A80 Plus няма да влезе в зони, които не желаем да почистваме

ILIFE A80 Plus поддържа 5 режима на почистване: змия, автоматичен (хаотично движение по цялата налична площ), почистване на място, движение по периметъра и режим на максимална мощност. Роботът може да се управлява както от дистанционното управление, така и чрез придружаващото мобилно приложение. Предвидено е и ръчно управление на робота.

От допълнителните функции следва да изтъкнем възможността за настройка на графика за почистване по време и дни от седмицата. Можете също да ограничите зоните за почистване, като използвате включената виртуална стена, което е полезна опция в много ситуации.

Основната четка на ILIFE A80 Plus има специална структура за ефективно почистване

Роботът-прахосмукачка A80 Plus е лек – тежи само 2,5 кг – и сравнително тих с ниво на шум 68 dBA. Батерията с капацитет 2600 mAh издържа близо 2 часа и се зарежда до пълен капацитет за 5-6 часа.

Комплектът на ILIFE A80 Plus съдържа всичко необходимо за пълноценно използване на робота, вкл. база за зареждане, захранващ адаптер за свързване на базата към електрическата мрежа, дистанционно управление, резервоар за вода, резервни странични четки (2 броя) и филтър, четка за почистване на контейнера и документация.

ILIFE A80 Plus може да се движи в няколко режима, включително зиг-заг, за да обходи всичко

Ако трябва да обобщим казаното дотук, ILIFE A80 Plus има важни предимства: 2-в-1 функционалност, електронно регулиране на всмукателната мощност и степента на намокряне, навигация с жироскоп, управление с дистанционно и през мобилно приложение, виртуална стена за ограничаване на зоните за почистване, малко тегло и стилен дизайн. Може да се желае по-голяма всмукателна мощност, но да не забравяме, че това е модел с ултра-ниска цена.

И така, може да купите робота-прахосмукачка тук: ILIFE A80 Plus Robot Vacuum Cleaner – за €81,82 с купон за отстъпка GKB22BF05. Или ако искате да имате още един робот – за друго жилище или за подарък, направете поръчка на 2 броя ILIFE A80 Plus  – за €159,54 с купон GKB22BF10. Доставката е безплатна от европейски склад в рамките на 3-10 работни дни.

Коментар