iLife V8 Plus – почистващ робот „2-в-1” на ниска цена

iLife V8 Plus е симпатичен робот, който може да ви спести усилия за почистване на дома

Домашният почистващ робот може да е по-достъпен като цена отколкото си мислите. Интелигентната прахосмукачка няма да ви струва цяло състояние – напротив, можете да се сдобиете с робота-помощник за джобни пари. По-долу ви представяме един много привлекателен модел на доста изгодна цена.

Роботизираната прахосмукачка iLife V8 Plus на компанията Chuwi излезе на пазара сравнително скоро. Това всъщност е подобрен вариант на модела iLife V8S, който се продава от няколко години. Цената на робота наистина е неустоима – iLife V8 Plus струва само €75,53 с купон за отстъпка ILIFEV8PLUS в глобалния онлайн магазин Geekbuying, а доставката е безплатна от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

iLife V8 Plus е типичен уред 2-в-1 – съчетава умело сухо и мокро почистване

Както вероятно очаквате, прахосмукачката-робот поддържа и сухо, и мокро почистване. Режимът се избира автоматично в зависимост от инсталирания работен модул – прахоуловител или резервоар за вода. Ако в кутията е поставен прахоуловител 750 мл, роботът измита боклуците от пода и след това ги засмуква със сила до 1000 Pa, която е напълно достатъчна за почистване на гладки покрития.

В режим на сухо почистване iLife V8 Plus може да се движи по един от 4 алгоритъма: автоматично  – традиционно хаотично движение със заобикаляне на препятствията; линейно –  зигзаг от стена до стена с равномерно покритие на цялата стая; локално  –  почистване по дивергент и спирала в радиус от 1 метър; ъглово – движение по края на препятствия.

iLife V8 Plus разполага с вградена система от три филтъра

Ако смените основния контейнер с резервоар за вода 300 мл, включен в комплекта, iLife V8 Plus преминава в режим на мокро почистване (моп). Вградената система i-Dropping дозира водния поток според скоростта на прахосмукачката, осигурявайки равномерно и качествено намокряне, като същевременно предотвратява течове по време на покой, за да не повреди настилките, чувствителни към вода.

iLife V8 Plus използва безчетков двигател NIDEC, който освен че осигурява достатъчно голяма всмукателна мощност за толкова достъпна прахосмукачка – две степени, съответно стандартен режим 500Pa и максимален 1000Pa, но също така работи тихо (нивото на шум е 68-72 dB).

В комплекта влиза модул за изграждане на виртуална стена, отвъд която роботът не се допуска

Това е компактен и лек уред – с размери  330х320х81 мм и тегло  2,7 кг, който е способен да почиства в продължение на 140 минути с едно зареждане площ до 150 кв.м. Когато батерията с капацитет 2400 мАч е близо до изчерпване на заряда си, интелигентният робот се придвижва автоматично до базата за презареждане, включена в комплекта.

Трябва да се има предвид, че iLife V8 Plus е бюджетен модел и това е свързано с някои ограничения. Така например, роботът не съставя карта на стаята и не контролира позицията си в пространството, така че работната му зона може да бъде ограничена с физически методи  – по-конкретно чрез затваряне на вратата на стаята или инсталиране на модул за виртуална стена, който също е включен в комплекта.

Когато батерията падне, iLife V8 Plus автоматично отива до станцията за презареждане

Роботът може да се управлява както с дистанционно устройство, така и с бутоните на корпуса. Имате на разположение следните опции: стартиране/спиране на почистването и изпращане на робота за презареждане; програмиране на таймер за отложен старт; определяне посоката на движение (механичен джойстик); превключване на алгоритми на работа; активиране на режим „Турбо”, при който мощността на засмукване се увеличава до максимума от 1000 Pa.

iLife V8 Plus използва за навигация показанията на четири групи сензори – производителят нарича тази системи I-Move. Инфрачервени сензори, вградени в бронята,  откриват непрозрачни препятствия при приближаване на разстояние до 1 метър. Жироскопът  определя посоката на движение и позволява планиране на маршрут. Налични са още тактилен сензор, който се задейства при директен контакт с препятствие, и сензори за падане – те откриват внезапни промени във височината и предпазват робота от падане.

Управлението на iLife V8 Plus е лесно – от бутоните на корпуса или с дистанционно

Ако трябва да обобщим, iLife V8 Plus е достъпен почистващ робот за сравнително малки апартаменти с опростена архитектура. След като събере боклука, роботът може да бъде изпратен да избърше подовете в режим на мокро почистване. Комбинацията от възможности и цена е отлична – срещу скромна сума ще получите пълнофункционална прахосмукачка робот 2-в-1 с голям контейнер за прах и практични аксесоари в комплекта като модул за виртуална стена и база за презареждане.

Можете да купите почистващия робот тук: iLife V8 Plus Robot Vacuum Cleaner – на цена от €75,53 с купон за отстъпка ILIFEV8PLUS в глобалния онлайн магазин Geekbuying, който доставя уреда безплатно от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментар