Фалирала криптоборса похарчила $40 млн. за хотели на Бахамите

Бахамите са желана дестинация за развлечения на крипто-предприемачите
(снимка: CC0 Public Domain)

Нашумялата борса за криптовалута FTX, която обяви фалит през ноември, е използвала парите на клиентите си не само за съмнителни транзакции и закупуване на скъпи имоти но служителите, но и за луксозни хотели и развлечения на Бахамските острови.

Подразделението на FTX на Бахамите е похарчило 40 милиона долара за малко повече от девет месеца за хотелско настаняване, развлечения и полети, според документите за банкрут, подадени в Делауеър, на които се позовава Business Insider.

Дъщерната компания FTX Digital Markets Ltd. със седалище в Бахамите не е получавала никакви доходи от клиенти, но щедро е харчела средствата на инвеститорите. Между януари и септември 2022 г. компанията е похарчила 15,4 милиона долара за луксозни хотели, домове и апартаменти на служителите.

По-голямата част от тази сума, около 5,8 милиона долара, е похарчена за персонал, живеещ в крайбрежния хотел Albany, който има собствено яхтено пристанище и голф игрище. 3,6 милиона долара са похарчени за 4-звездния Grand Hyatt, където най-евтината стая струва 369 долара на вечер, а още 800 000 долара е погълнал петзвездният Rosewood, където нощувката струва поне 1100 долара.

Сам Банкман-Фрид, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на FTX, е живял в пентхаус за 30 милиона долара в курорта Albany Bahamas преди да бъде арестуван.

FTX също е похарчила 6,9 милиона долара за „храна и развлечения”, според съдебните документи. Други 3,9 милиона долара са отишли за полети, а повече от 500 000 долара за „пощенски разходи и доставка”.

Сам Банкман-Фрид е съден по осем обвинения, включително измама и незаконно финансиране на предизборна кампания. Ако вината на Банкман-Фрид бъде доказана по всички обвинения, той може да получи 115 години затвор. Бившият главен изпълнителен директор на FTX отказа да се признае за виновен.

Коментари по темата: „Фалирала криптоборса похарчила $40 млн. за хотели на Бахамите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    ¿незаконно финансиране на предизборна кампания ???

  2. Йордан

    Спокойно могат да благодарят на немного интелигентните си дарители 🙂

Коментар