Roborock S8 – нова прахосмукачка-робот с важни подобрения

Roborock S8 е отличен почистващ робот на прилична цена

Европейската премиера на новата роботизирана прахосмукачка Roborock S8 беше очаквана с нетърпение от феновете на бранда. Моделът вече е тук, за да предложи познатото качество и ефективност на Roborock плюс някои полезни подобрения.

Моделът S8 се появи за първи път на изложението CES 2023 през януари в Лас Вегас. От тази седмица роботът е достъпен в Европа – ограничени бройки Roborock S8 се предлагат сега на промо-цена от €549 в онлайн магазина Geekbuying с безплатна доставка от полски склад.

S8 сканира помещенията и изготвя маршрути, умело навигира при почистване

Roborock S8 е базовият модел от серията роботизирани прахосмукачки S8 на производителя. Той идва в малка, удобна за пренасяне кутия с компактна станция за зареждане, моп за закрепване към прахосмукачката, протектор за пода, захранващ кабел и документация. Височината на S8 e малко под 10 см, благодарение на което роботът може да влиза под мебелите за почистване без пропуски.

В сравнение с Roborock S7, новият модел предлага редица подобрения. Едно от най-важните е DuoRollers – това са две големи гумени ролки отдолу на устройството, които се въртят в противоположни посоки. Заедно с увеличената всмукателна мощност от 6000 Pa, те повишават производителността на Roborock S8 и предотвратяват заплитането на косми в него.

Roborock S8 работи с голяма всмукателна мощност – 6000 Pa

S8 ефективно засмуква дори най-финия прах, но се справя също толкова добре и с малки камъчета. Страничната четка отдясно избутва мръсотията по посока на смукателния отвор. Шумът при работа на прахосмукачката е слаб и не дразни както при някои други модели. Кутията за прах има обем 400 мл, което не е много, така че сравнително често ще трябва да я изпразвате, ако искате качествено засмукване.

Roborock S8 използва ултразвук, за да определи дали в момента е върху килим или гладка настилка. Откриването на килими е важно по две причини. Първо, системата Carpet Boost+ осигурява по-добро и по-задълбочено почистване и второ, роботът може да повдигне мопа си с 5 мм, за да избегне намокрянето на килима.

Roborock S8 изготвя карта на жилището, която може да се редактира с мобилно приложение

Новият модел на Roborock продължава да използва надеждната система за почистване VibroRise. Той вибрира 3000 пъти в минута и успява да премахне дори леко засъхнала мръсотия от пода.

С помощта на мобилно приложение може да определите колко вода трябва да се използва от резервоара с обем 300 мл, когато роботът мие. Необходимо е предварително да напълните с вода разглобяемия резервоар. След като роботът приключи с миенето, се препоръчва да премахнете мопа, за да можете да го почистите и да го окачите да изсъхне.

Новият Roborock S8 се съобразява с предметите, разхвърляни по пода

На върха на робота е разположена обичайната кула за лазерна навигация (LiDAR). Тя позволява на робота да разпознава заобикалящата го среда, да създава виртуални карти и да навигира в жилището. S8 успява лесно да навигира около мебелите и покрай первазите – това вече е усвоено от по-ранните модели на Roborock.

Roborock S8 избягва препятствия чрез 3D светлина и технология за инфрачервени изображения. Той разпознава препятствията на пода, вкл. обувки, и може да се придвижва около тях. Според производителя, най-малкият разпознаваем обект е 5×3 см. Това е много удобна функция, особено в домакинства с домашни любимци.

Roborock S8 може да се предпази от падания по стълбите

Роботът се настройва от приложението на Roborock, като преди това трябва да сканирате кода под горния капак и да се свържете към мрежата. Така например, можете да избирате между четири нива на всмукателна мощност, три нива на интензивност на почистване и предпочитан маршрут – стандартен или бързо почистване.

Освен това можете да изберете дали роботът да почиства само с прахосмукачка или да активира и мопа, дали да почиства цялото ниво или само да се фокусира върху отделни стаи/зони. За да направи последното, Roborock S8 първо трябва да обиколи жилището, за да създаде виртуална карта, която можете да запазите и редактирате в приложението.

Налични са множество други опции в приложението, включително езикови настройки, дистанционно управление, актуализации на фърмуера и различни персонализации.

Roborock S8 работи сравнително тихо, без да дразни хората наоколо

В заключение, ако търсите прахосмукачка робот-моп, която върши работата си добре и надеждно, на прилична цена, Roborock S8 е чудесен избор. Имайте предвид, че резервоарите за прах и вода трябва да се изпразват/пълнят редовно, за да може S8 да си върши работата качествено. По-скъпите модели от S8 серията, които поддържат автоматично изпразване на боклука и други удобства, все още не са пуснати в продажба.

Подобренията като DuoRollers и разпознаването на предмети са много полезни. Освен това, роботът предоставя и допълнителни нови функции, като интелигентна навигация и приложение с много опции за персонализиране. Не на последно място, компактната докинг станция се приема като практично решение, в сравнение с останалите модели на пазара.

Можете да поръчате новата прахосмукачката-робот тук: Roborock S8 на цена от €549 в онлайн магазина Geekbuying с безплатна доставка от полски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментар