Причини да изберем летни гуми Pirelli

През лятото температурите стават много високи, а това може да окаже въздействие върху гъвкавостта на каучука на гумите, използван за тяхната изработка. Така той може да стане прекалено мек, а това би влошило техните характеристики, относно стабилността на управление на автомобила и необходимия кратък спирачен път.

По какъв начин, обаче, именно летни гуми pirelli са подходящи за употреба през летния сезон, какъв е ефектът им спрямо безопасността на пътя и защо са толкова предпочитани? И още, какъв е протекторът им и какви технологии са използвани при производството им – разберете в следващите редове.

Летните гуми Пирели – едни от най-предпочитаните

Създаването на компанията Pirelli датира от 1872 г. Неин основател е Джовани Батиста Пирели. Първоначално името е било GB Pirelli & C, а година по-късно става само Pirelli & C. Производството на летни гуми започва през 1901 г., а тяхната популярност рязко се увеличава след провеждане на мащабна рекламна кампания, с участието на известен американски спортист. Той е показан на снимка, с червени обувки на стартовата линия, преди голямо състезание. Това изображение предава послание и съвпада с лозунга на кампанията: „Силата е нищо без контрол“.

Защо да използвате автомобилни летни гуми Pirelli

Употребата на летни гуми е наложителна, поради специфичния състав на каучука и използваните за производството му материали. Важна особеност, при Пирели, е наличието на специален протектор и форма на ламелите, което подобрява сигурността и комфорта на пътя. Това означава, че при високите температури, каучукът запазва еластичността си, но остава достатъчно твърд, за да е оптимално сцеплението.

Дизайнът на протектора им е проектиран, така че да генерира възможно най-малко шум при високи скорости на движение и да икономисва гориво, поради ниското съпротивление. В летните гуми на Пирели са предвидени още дълбоки странични канали, позволяващи ефективното отвеждане на водата встрани, при преминаване през гьол или при шофиране по мокри пътища. Така се намаля вероятността от създаването на водна възглавница или т.нар. аквапланинг, при който моментно се губи сцеплението с пътя и контрола над колата.

Как продуктите на Пирели повишават безопасността на пътя

Продуктите на Pirelli са с допълнително подсилен страничен борд, който запазва стабилността на автомобила, дори и при неочаквани завои и резки маневри. Това запазва стабилността на превозното средство, дори и при шофиране с високи скорости и вземането на резки завои. Подобни условия са особено характерни за спортните коли, при които агресивността и динамиката при шофирането са по-големи.

Използването на качествени материали, в състава на каучука, го прави по-износоустойчив. Това позволява по-продължителната експлоатация на летните гуми под марката Пирели, а също и по-дълготрайно поддържане на стабилността и безопасността на пътя.

Устойчиви ли са на удари и повреди

При производството на летните гуми Пирели, инженерите на компанията са използвали патентовани технологии, даващи неоспоримо предимство на фирмените продукти. Това е и причината да се използват предимно в автомобилите от премиум клас. Тайната е в уникалната формула на каучуковата смес, позволяваща постигане на максимална дълготрайност и експлоатационни възможности, дори и след години на употреба. Компанията предлага няколко различни модела с уникални способности, като:

  • Run Flat и Seal Inside – този модел позволява да продължите с шофирането, дори и при спукана лятна гума Pirelli;
  • PNCS (Pirelli Noise Canceling System) – във вътрешността им е предвидена специална пяна, позволяваща допълнителното минимизиране на генерирания звук по време на движение, което повишава комфорта при пътуване и прави колата по-безшумна;
  • Pirelli Elect – моделът е специално проектиран за съвременните електромобили.

Защо Pirelli са масово предпочитани

Пирели е един от предпочитаните доставчици на летни гуми за автомобилите на множество марки от висок клас. Продуктите за тези авторазработчици са специално проектирани, в съответствие със стратегията за перфектно прилягане по мярка и с нужните характеристики.

Какви технологии използва Пирели при производството

Една от най-разпространените технологии е Pirelli Cinturato, при която са предвидени два или три каркасни слоя, съставени от найлонови или полиестерни корди, в различни посоки, под ъгъл от 90 градуса към бордовете. Това прави колелата на Пирели по-устойчиви на механични въздействия и увеличава якостните им характеристики. В комбинация с други технологични решения, Pirelli Cinturato спомага за пестене на горивото и подобряване на дълготрайността.

Друга използвана технология от Пирели е Optimized Pitch Sequence (OPS). Тя предвижда наличието на оптимизиран дизайн на протектора, позволяващ намаляване на неравномерното износване и подобряване управляемостта на превозното средство. Тази технология, още, минимизира възпроизвеждането на шумове и вибрации при движение и подобрява усещането за управление на превозното средство.

Какво още да очаквате от продуктите на Пирели

Може да се каже, че през годините брандът се е доказал в производството на качествени и много издръжливи продукти, които си заслужават парите. В продуктовата гама на компанията са достъпни множество различни размери автомобилни и друг тип летни гуми, които се предлагат на достъпни цени, с оглед на техните качества, дълготрайност и безопасност на пътя.

Изключително популярни са във физическите магазини, в които се предлага такъв асортимент, но все по-често се купуват от специализираните търговци онлайн. Подобни обекти, освен огромното разнообразие от видове, предлагат и по-достъпни оферти. Работят с фирмените дилъри и получават стоките си от тях.

Компанията Пирели предлага разновидности за отделните видове превозни средства, включително леки коли, мотоциклети, товарни автомобили и други. Всички те са проектирани по концепции и технологии на компанията, което допринася за наличие на уникални качества, характерни за тази марка.