Американски гигант отваря технологичен център в София

София е избрана за един от големите технологични центрове на американска компания
(снимка: CC0 Public Domain)

Един от най-големите глобални доставчици на облачно-базирани решения за бизнес комуникации стъпва на българския пазар с откриване на център за поддръжка и развитие. 

Като лидер в сектора, RingCentral комбинира телефонни разговори, съобщения, контактни центрове и видео срещи с помощта на интегриран изкуствен интелект. Офисът на компанията в София ще бъде открит през идните седмици, а формирането на екип от ИТ специалисти вече е започнало, съобщиха от компанията.

,,Избрахме България, за да изградим тук един от най-големите технологични центрове на компанията. Решението дойде в отговор на това, че България е разрастващ се пазар, с голям потенциал и достатъчно талантливи кадри”, заяви Феликс Кислик, вицепрезидент, генерален мениджър за региона EMEA, продукти и технологии в RingCentral.

,,Вярваме, че с дейността си ще дадем принос за местната икономика и екосистема в следващите години. Центърът ни тук ще работи в посока развитие и поддръжка на всички наши продуктови линии”, допълни той.

RingCentral оперира в цял свят, като доставя комуникационни решения за бизнеса. Водещият продукт на компанията, RingCentral MVP, обединява съобщения, видео и телефонни  разговори в едно, чрез което оптимизира работните процеси и улеснява сътрудничеството между служители и екипи.

Американският доставчик успешно интегрира възможностите на изкуствения интелект в своето продуктово портфолио. Пример за такава интеграция са наскоро обявената платформа RingCX – контактен център, чиято основна функционалност е AI, както и RingCentral Events, универсалното решение на компанията за виртуални, реални или хибридни събития.

Коментари по темата: „Американски гигант отваря технологичен център в София”

добавете коментар...

  1. Фофу

    мамиL 21/11/2023 14:17 Еазбра се че са пак вашите ватници зашото искат пореден дастабилизиран район с това да се намли помоща за Украйна.

  2. Фофу

    Тъпту 21/11/2023 11:15 На мен ли говориш нещаснтник смърдял. Изреал за твое сведение не е пращал телеграма на смърделите потурняци да идват и да им отвличат техните деца.

    Терористи – смърдели помиари дето не могат да се изправят и бият като мъже, а отвличат и убиват жени и деца.

  3. Barcelona

    Тия са от службите ще подслушване и управляват, да му мислят РАШКИТЕ.

  4. Barcelona

    Тия са от ЦРУ ще подслушване и управляват, да му мислят РАШКИТЕ.

  5. мами

    Не ви искаме технологиите.Пак с прословутото им ,,за добро”.Хора не се ли сещате,че плана им към поробване върви.Защо сега,защо тук.
    Колкото до събитията в Израел “цял свят разбра кой е в дъното на всичко.Пак тези ,,благодетели”

  6. Токту

    Да, а Израел не убива ли деца, бе, нещастник??? 5000 деца са убити от израелските касапи! За тях не ти ли е жал?!

  7. Ужас!!!

    Горкото!Свръхглупости си написало,деби,яко са ти полирали мозъчето (доколкото го имаш). Такава тъпотия и неграмотност като твоята се среща изключително рядко в 21 век. Полека с изцепките, че ставаш за резил!

  8. Армагедон

    Както се казва:Добре е че дойдохме и опитахме.Но още по-добре е,че вече ще приключим и се прибираме там от където дойдохме.Съдебната система в БГ-то ще ги “приключи” максимум след 2 години.Но те още не го знаят.И ще си платят скъпо за “урока”.

  9. Фофу

    ДРътия кумаис Асан изживява явно някакви лични трагедии и затова е решил, че в България е трагедия.

    Асане, алчнате ,крадлива войнолюбива империя е на няколко стотин километра от тук и избива невинни жени и деца. И всички който бяха около нея бяха потънали до гуша в ла_на и корупция и бедност. 32 год и едва сме започнали да изплуваме. И да пипалата й трябва да се спрат.

    България след турско е изплувала само и единствено когато Стамболов и е отрязал пипалата. За това време е построена над 70% от железопътната, над 50% от пътната и над 60% от индустралната инфраструктура.
    Сградите построени по това време са символ на европейска култура и облик. И до днес са заемани от министерства и подобни държавни институции. Не тошовите панелки / комуналки.

  10. Асен

    Заради САЩ България е в тази трагедия.
    Сащ е алчна,крадлива войнолюбива империя и пипалата й трябва да се спрат докато е време, вместо да се поощрява идването й у нас.
    С
    Пожелавам падение за САЩ! Дано се срине както се срина СССР.

  11. Ники

    Да по време на комунизма заплата от 250 ,лв на супер компютърен специалист се смяташе висока.По съветско въздействие не се казваше компютър а ЕВм Електронно изчислителна машина/ е всички бяха копие на IBM е програмите също / сега такъв специалист би получавал над 6000ев.ама комунизъм чакаше се за Жигули 20год интересно че има още приметивни които харесват комунизма ако ги питаш защо -всички бяха равни

  12. Фофу

    Йордан 20/11/2023 00:24 Предвид, че хептен нищо не отбираш, да те светна. Има едни сайтове за търсене на работа. Там можеш да провериш “Какви позиции имат отворени” и ако се интерсуваш и имаш квалификацията, можеш да кандидастваш. Ако заплатите не са обявени предварително на интервюто ще имаш възможост да научиш.

    И да – предвид, че са американци, ИТ-тата ЩЕ прибират тлъсти пачки в края на месеца. Дали ще важи за теб или ще си стоиш в дупката и от там ще си хейтиш, не знам.

  13. Фофу

    Българин 19/11/2023 23:29 или по-скоро “Българин”, що ти като работиш за другарчетата днес мастити бизнесмени как започваш деня. Май с чупка в кръста и правене на кафе на шефа.

    Можеш само да мечтаеш за трудовата етика на американска компания.

  14. Йордан

    Какви позиции имат отворени и какви заплати дават? Предвид, че са американци, би трябвало ИТ-тата да прибират тлъсти пачки в края на месеца.

  15. Българин

    “Хай сър … хау кен ай хелп ю тудей?”

Коментар