Смартфон услуга за споделени чадъри идва в Европа

Услугата на Rentbrella включва наемане на чадър и таксуване за просрочка
(снимка: Rentambrella)

Споделени велосипеди, споделени електромобили, а защо не и споделени чадъри? Наличието на обществени павилиони, от които човек може да грабне чадър при неочакван дъжд, е удобство за мнозина.

Бразилска фирма на име Rentbrella, разработила приложение за споделени чадъри, обяви, се готви да превземе Европа. Тя започва дейността си през 2018 г. в Сао Пауло – град, известен с проливните летни дъждове в късния следобед. Нейното приложение позволява на хората да заемат чадър от автоматизиран павилион и да го използват безплатно за 24 часа.

Който не върне чадъра в рамките на този период, бива таксуван. След няколко дена таксуване, когато стойността на „абонамента” нарасне до определено ниво, човекът става собственик на чадъра, разказва за услугата WTVBam.

Схемата се прилага от известно време и в Ню Йорк. След изтичане на безплатния срок от едно денонощие потребителите заплащат по 2 долара на ден. Когато дневните такси се натрупат до 16 долара, потребителят може да запази чадъра за себе си.

Компанията стартира в нюйоркските квартали Манхатън и Бруклин през октомври. Има 35 павилиона, всеки със 100 чадъра, съгласно споразумения с фирми за недвижими имоти. Сега Rentbrella планира да добави още 100 павилиона в Съединените щати тази година.

Фреди Маркос, един от тримата съоснователи на компанията, заяви наскоро, че Rentbrella има амбиция да се разшири в поне 10 страни в Европа през следващите две години. Първи в дневния ред на фирмата, изглежда, е Лондон.

За да подкрепи работата си, компанията планира да генерира приходи от реклами, отпечатани върху чадърите, въпреки че все още не е подписала подобни договори дори в Ню Йорк.

Коментари по темата: „Смартфон услуга за споделени чадъри идва в Европа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ще има ли Споделена ЖЕНА:)

Коментар