Онлайн услуга свързва двойки според предпочитанията за имоти

Разглеждането на дом с човек, когото никога не сте срещали, може да изглежда странно, но е възможност за намиране на половинката в живота  (снимка: CC0 Public Domain)

Японската компания за недвижими имоти Open House Group въведе необичайна услуга за запознанства, без снимки или лична информация. Избират се двойки с еднакви предпочитания при търсене на имоти, като първата среща преминава в огледи на къщи и апартаменти.

Компанията се надява, че иновативната услуга ще доведе до увеличаване на продажбите на жилищни имоти на хора, които имат еднакви възгледи за дизайна на интериора и екстериора на „семейните гнезда”.

При регистрация потребителят посочва дали възнамерява да купи къща или да я наеме и какъв бюджет планира за това. В допълнение, клиентите ще трябва да кажат дали имат нужда от отделна къща или жилище в кооперация, без да предоставят информация за външен вид, образование, доходи или навици. Но са включени въпроси относно желаното място на пребиваване, цената и т.н.

Търсенето на партньор за двойка в Open House е безплатно, а първата среща ще се проведе в „къщата на мечтите”, избрана от мъжа и жената, разказва Nikkei за иновативната услуга.

Разглеждането на дом с човек, когото никога не сте срещали, може да изглежда изключително странно на пръв поглед. Но когато агент по недвижими имоти организира обиколка на дома, потенциалните купувачи или наематели могат да се сближат. Компанията вярва, че този формат е по-добър от срещата на двамата в нов дом сами.

Според представител на Open House, въпреки че услугата не е рекламирана масово, тя има много добър старт. Броят на потребителите на възраст 20-40 години непрекъснато се увеличава. По данни на компанията обаче, над 70% от регистрираните са мъже.

Обратна връзка от служителите на компанията за недвижими имоти е провокирала създаването на тази необичайна услуга. Много младоженци, дошли да огледат имота, се карат по време на огледа, заради коренно различни виждания за бъдещото им местообитание. Стига се дотам, че някои двойки се разпадат буквално по време на огледи.

Open House работи в средносрочен и дори дългосрочен план, като очаква, че с течение на времето една двойка може да поиска да разшири жизненото си пространство и първото, което ще си спомни, е вече добре позната услуга за запознанства. И накрая, дори ако връзката не се получи след първата среща, може би някой от клиентите ще реши сам да си купи жилище.

Коментар