HP технологии стоят зад комедията „Круд”

DreamWorks Animation създаде най-модерната досега графика в "Круд" с помощта на HP технологии (снимка: DreamWorks Animation)

DreamWorks Animation създаде най-модерната досега графика в “Круд” с помощта на HP технологии (снимка: DreamWorks Animation)

HP разкри, че е била избрана от DreamWorks Animation да достави технологията за приключенската анимация „Круд”. Конвергираната структура на HP, състояща се от сървъри, сторидж, мрежи, услуги, софтуер за управление и работни станции, както и HP принтери и дигитално рендиране са осигурили високопроизводителна основа, необходима за художествените нужди на студиото.

„Свръхмодерното цифрово моделиране изисква огромна изчислителна мощ и дирижирано сътрудничество на нашите студиа”, споделя Дерек Чан, главен мениджър по глобални технологични операции в DreamWorks Animation. Използвайки технически ресурси на HP, компанията е създала най-модерните досега графики в семейната комедия, която дебютира тази седмица и по кината в България.

Продукцията „Круд” е изисквала над 80 милиона часа за рендиране на изображения от 3D модели. За да се съживят образи като Груг, свръхзагриженият баща, и Ееп, тийнейджърката бунтарка, DreamWorks Animation е разчитала на HP ProLiant сървъри и HP Enterprise Services в рендиращи ферми на четири локации – Глендейл и Редууд Сити в Калифорния, Лас Вегас, както и Бангалор в Индия.

Освен това, сървърните блейдове HP ProLiant BL460c Gen8 са осигурили на студиото повече от 40 процента по-висока пропускателна способност, както и повече от 42 процента на ват по-висока производителност спрямо предишни поколения. В резултат, студиото е увеличило капацитета си за рендиране до средно 500 000 задачи на ден.

За създаване на екзотичните същества и сложните пейзажи, с които се сблъсква семейство Круд, аниматорите на DreamWorks Animation използват най-мощните системи на HP – HP Z820 и Z800. Задвижени от двойка Intel Xeon процесори, HP Z820 конфигурациите са повече от 50 процента по-бързи от предшествениците си, давайки възможност на аниматорите да работят с големи, сложни сцени в рамките на няколко кадъра, героя и филма в интерактивна среда.

HP Z800 работни станции са използвани също и в новото, най-модерно студио на DreamWorks Animation за възпроизвеждане на вдъхновените изобретения на Гай и топлия смях на Гран. Софтуерът на HP – Remote Graphics Software е позволил на аниматорите в студиата Глендейл, Редууд Сити и Бангалор да си сътрудничат в реално време на един общ десктоп.

Коментари по темата: „HP технологии стоят зад комедията „Круд””

добавете коментар...

  1. па

    Сигурно не са, те са аматьори тия там, нищо не разбират.

  2. mhm

    Тия чували ли са за Nvidia CUDA? Рендва в пъти по-бързо!

Коментар