McAfee пази най-добре от заплахи в реално време

Специалистите от NSS Labs обявиха McAfee за лидер в защитата от заплахи в реално време. Решенията за сигурност на компанията са номер едно в три от ключовите показатели – при защитата от атаки, които се възползват от слабости в системата (Exploit Protection); при защита от атаки, които са проектирани да избягват различните средства за сигурност (Evasion Protection); и при защита в реално време от атаки за завземане на управлението и контрола над системите (Day Zero Rootkit Protection).

McAfee получава най-висока оценка при блокиране на заплахите в реално време (източник: NSS Labs}

McAfee получава най-висока оценка при блокиране на заплахите в реално време (източник: NSS Labs)

Продуктите за защита на крайните точки Endpoint Protection Products (EPPs) традиционно са проектирани да предпазват от познати заплахи чрез сканиране на база зададени дефиниции. Знаейки това, днешните бързо развиващи се заплахи се възползват точно от новите уязвимости на операционните системи или платформи като Flash и Java. Способността да се блокират нови атаки, които се възползват от слабостите в системата, а не само от вече познати зловредни файлове, става основно изискване към продуктите за защита, отбелязва McAfee.

Резултатите от тестовете на 10 от най-разпространените доставчици на информационна сигурност показват, че продуктите на McAfee за защита на крайните точки (VirusScan Enterprise, Host Intrusion Prevention и Site Advisor Enterprise) се открояват като ясен победител, постигайки общ резултат от 97% блокирани заплахи. Ако един продукт за защита може да блокира експлойт, това означава че той ефективно блокира всеки софтуер, който експлойтът може да се опита да изпълни или инсталира.

Резултатите от тестовете Evasion Protection показват, че McAfee блокира 100% от опитите за атаки и на петте най-използвани техники за укриване. Тази група тестове се различава от другите по това, че тества продуктите за защита на крайните точки срещу много от обикновените техники за укриване, които ползват хакерите.

Коментари по темата: „McAfee пази най-добре от заплахи в реално време”

добавете коментар...

  1. Стас

    Опарихме се вече с Кашперски. Може да открива много нещо, но на каква цена??? Производителността на сървърите ни падна на половина. А десктоп машините направо забиват, докато не свърши сканирането. И как да работиш тогава?

  2. mhm

    Доста преувеличено, това е една от най-жалките антивирусни!

Коментар