Удоволствието от работата у нас се е повишило

Две трети от бизнесмените и служителите у нас твърдят, че се наслаждават повече на работата, отколкото преди една година

Две трети от бизнесмените и служителите у нас твърдят, че се наслаждават повече на работата, отколкото преди една година

Близо две трети (65%) от българските бизнесмени и служители се наслаждават на работата повече, отколкото преди година, установи глобално проучване на Регус сред 26 000 професионалисти от повече от 90 държави.

69% процента от бизнесмените в България смятат, че прекарват достатъчно време вкъщи със семейството си, а 77% усещат, че продуктивността им се е увеличила, в сравнение с миналата година. 58% от анкетираните в България смятат, че прекарват повече време в работа.

Добър баланс между професионалните ангажименти и личния живот постигат най-успешно собствениците на бизнес и представителите на по-младите поколения.

Може би, противно на общоприетите схващания, в световен мащаб поколението на Бейби Бумърите изглежда по-малко вещо при съвместяването на работата и личния живот. В цял свят по-младите служители се наслаждават на работата повече от Бейби Бумърите (родени в периода 1945-1964 г.) и са по-доволни от своето ниво на производителност.

Предишни проучвания на Регус показват, че 72% от професионалистите в световен мащаб смятат, че гъвкавото работно време подобрява тяхната продуктивност.

„Служителите, които се чувстват щастливи на работа, са по-продуктивни и е по-малко вероятно да напуснат фирмата. Тъй като пазарът на труда се подобрява, фирмите осъзнават, че за да наемат или задържат талантите, трябва да се фокусират върху разширяване на техните гъвкави работни политики, като например избор на работни места”, коментира Катерина Ману, генерален мениджър на Регус за Балканите.

Индексът за баланс между работа и личния живот в България е 119 пункта – с един пункт по-малко от нивото в глобален мащаб – 120, сочи проучването.

Коментари по темата: „Удоволствието от работата у нас се е повишило”

добавете коментар...

  1. ;)

    прав си… безумието на ниските нива достига крайности понякога….

  2. :)

    Това незнам кой са интервюирали, ама със сигурност са хора от висшия или среден мениджмънт 🙂
    Я някой да попита хората от лоу-левел позициите, дали са доволни от работата и гърча който им се изсипва ежедневно на главата от “доволните” над тях 🙂

Коментар