CEFA се отваря към пазарите в Китай и Русия

Георги Гергов очаква следващата година да бъде по-успешна за панаирната индустрия

Георги Гергов очаква следващата година да бъде по-успешна за панаирната индустрия

Отваряне към пазарите на Китай, Русия и други държави, които не са засегнати от световната криза, е една от новите идеи на CEFA – Централноевропейския панаирен алианс, който днес проведе общото си събрание в Пловдив.

„Надяваме се следващата година да е по-добра за панаирната индустрия”, заяви президентът на CEFA Георги Гергов пред 30 ръководители на панаирни дружества от 12 държави.

Международен панаир Пловдив е пред подписване на договор за постоянно агроизложение на китайски фирми и за организиране на изнесени изложбени прояви от Китай у нас, съобщи Гергов. Очаква се контрактът да бъде подписан през следващия месец.

Нова тенденция е и комбинирането на онлайн и офлайн инструменти в изложенията, каза генералният секретар на CEFA Франц Райзбек. „Трябва да се съчетават различни формати, за да бъдем полезни за създаването на връзки между фирмите и техните потенциални клиенти”, заяви новоизбраният председател на  CEFA Матиас Лимбек от „Reed Messe”, Виена.

„Нашият бизнес не е да даваме под наем площи, а да бъдем „брокери на контакти”, затова  изложенията трябва да събират на едно място бизнеса, науката, медиите, местните власти, институциите, а не само търсенето и предлагането на стоки”, каза  Даниела Глигоровска от панаира в Скопие, която ще поеме президентството на алианса през 2014 година.

Другият важен резултат от Общото събрание е приемането на нови членове – панаирите в Солун,Гърция, и Нитра, Словакия.

Стратегията на ЕС за Дунавския регион бе една от най-важните теми на общото събрание, тъй като дейността на панаирната индустрия в региона Дунав-Алпи-Адриатика е основен приоритет за алианса, обединяващ 22 панаирни дружества от 15 държави. Предлага се в стратегията да бъдат включени изложения за транспорт, логистика, екология, туризъм и сигурност.

Сътрудничеството между Международен панаир Пловдив и останалите членове на организацията в областите на земеделието и туризма също може да допринесе за реализиране на стратегията, смята Георги Гергов.

Коментари по темата: „CEFA се отваря към пазарите в Китай и Русия”

добавете коментар...

  1. :)

    Комунистически динозавър коментира бизнес, това само тука може да се случи 🙂

Коментар