BlackBerry изненадващо отчете загуба

BlackBerry увеличи приходите си, но същевременно регистрира загуба за последното тримесечие

BlackBerry увеличи приходите си, но същевременно регистрира загуба за последното тримесечие

Канадският производител на смартфони BlackBerry изненадващо завърши първото си финансово тримесечие със загуба. Компанията е на минус 84 милиона долара, докато за предходното тримесечие отчете печалба в размер на 94 млн. долара.

Приходите на BlackBerry за периода април-юни възлизат на 3,1 млрд. долара, което е ръст от 9% на годишна база. Загубата на акция е 16 цента, при очаквана от Уол Стрийт печалба от 6 цента на акция и приходи от 3,36 млрд. долара за тримесечието.

През отчетния период BlackBerry е продала 6,8 млн. смартфона, бележейки ръст от 13% спрямо същото тримесечие на миналата година. Компанията не уточнява колко от продадените устройства се базират на новата мобилна платформа BlackBerry 10.

В сегмента на таблетите, BlackBerry е продала 100 хиляди устройства PlayBook, или 3,7 пъти по-малко спрямо предходното тримесечие, предаде Блумбърг.

BlackBerry приключва първото финансово тримесечие с наличност от 3,1 милиарда долара. По думите на генералния директор Торстен Хейнс, компанията ще продължи да съсредоточава своите усилия върху глобалното утвърждаване на платформата BlackBerry 10.

Коментари по темата: „BlackBerry изненадващо отчете загуба”

добавете коментар...

  1. Киро

    84 милиарда? Тези били по-големи от Епъл !?

Коментар