Бизнесът ще работи и по време на почивката

Жените, за разлика от мъжете, ще работят по-малко по време на почивката това лято

Жените, за разлика от мъжете, ще работят по-малко по време на почивката това лято

Българските бизнесмени не могат да се „изключат” по време на почивка. Тази година е по-вероятно много от тях да бъдат открити да работят на лаптопите си, отколкото да пият коктейли на плажа, сочи глобално проучване на Регус.

Резултатите показват, че огромна част от професионалистите по света се считат за прекалено заети, за да изключат служебните си телефони дори веднъж годишно и българските работещи не правят изключение.

В световен мащаб 41% от анкетираните заявяват, че ще работят от един до три часа на ден по време на почивка, докато 39% планират да работят при леко намалени бизнес обороти, като се грижат за имейли, телефонни разговори и съществени части от работата. Много всеотдайните 17% казват, че ще работят повече от три часа на ден.

Българите попадат малко под този среден глобален показател. Въпреки това, една трета (33%) от тях признават, че вместо да прекарват времето си в почивка на басейна, ще вземат работата си с тях това лято и ще предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на тяхната почивка.

36% от деловите българи ще прекарат от един до три часа на ден за свързани с работата занимания, като 14% ще работят над три часа, сочи проучването.

„Хората по целия свят се отнасят към работата си много сериозно, може би в резултат на продължаващите икономически трудности и българите не са изключение. Висок е процентът от работещи, които прекарват голяма част от почивката си в работа”, коментира Катерина Ману, говорител на Регус.

Интересното обаче е, че в глобален мащаб жените изглеждат малко по-добри в изключването от мъжете. Като цяло, 42% от мъжете професионалисти предприемат подход с леко намалени бизнес обороти по време на почивка, в сравнение с 34% от жените. 44% от мъжете твърдят, че ще работят от един до три часа на ден, в сравнение с 35% от жените.

Коментар