Сериозни рокади в управлението на Глобул

Стайн-Ерик Велан ще управлява Глобул с доста променен мениджърски екип

Стайн-Ерик Велан ще управлява Глобул с доста променен мениджърски екип

Глобул обяви сериозни размествания в управленската си структура. Рокадите се извършват след смяна на собствеността на оператора и назначаването на Стайн-Ерик Велан за главен изпълнителен директор.

Четирима ръководители от досегашния екип запазват позициите си, но на останалите ключови постове са назначени мениджъри от Теленор (новия собственик на Глобул) – главно от офисите на компанията в Сърбия и Черна гора.

Ирина Василевска ще продължи да заема длъжността мениджър отдел „Правни отношения и защитена информация”, Ангелина Лякова остава мениджър „Регулаторен отдел”, Борис Тачев ще продължи да бъде директор „Човешки ресурси”, а Ясен Гуев остава директор „Корпоративна политика” на Глобул и Германос.

Новият главен финансов директор на Глобул е Терье Борге, който през последните три години заемаше същата длъжност в DiGi (Малайзия), в която Теленор притежава 49% дял.

Саша Филипович ще бъде новият главен търговски директор на оператора. Той е работил преди това като маркетинг директор на Теленор Сърбия. Атик Ахмад, назначен за главен технически директор на Глобул и Германос, идва с опит като главен директор „Технологии” на Теленор Черна гора.

Брад Байблоу става главен маркетинг директор на компанията. Преди това той е работил като главен маркетинг директор и директор „Корпоративни клиенти” на Теленор Черна гора. Бьорн Ракенес пък ще бъде Директор „Доставки и логистика”. Той работи в Теленор Груп от 2001 г. и е заемал различни позиции в сферите на доставките, логистигата, качеството на услугите, връзките с доставчици и др.

Владимир Радойчич бе назначен за главен директор „Проектиране и управление на мрежата”. Мениджърът с 15 години опит в телекомуникациите идва от Теленор Сърбия, където е бил директор „Внедряване на технологии” в продължение на почти шест години.

Торстейн Педерсен ще бъде главен директор „Стратегия” на Глобул и Германос. Той има над 20-годишна кариера в телекомуникациите. Досега Педерсен беше вицепрезидент „Стратегия и бизнес развитие” в Теленор Груп за Европа.

Сделката по придобиване на Глобул и Германос от норвежката Телеком Груп бе финализирана на 1 август. Новият собственик на двете компании плати на гръцката OTE сумата от 717 милиона евро, за да стане играч от Топ 3 на мобилния пазар в България.

Коментари по темата: „Сериозни рокади в управлението на Глобул”

добавете коментар...

  1. мариана

    по крадлив и лъжлив мобилен оператор от Теленор в България няма.нито предупреждават за някаква промяна относно договорите нито когато пускаш жалба отговорите са пълен фарс и никога в тях няма вина,а пък ако искаш да се свържеш с някои от “по горните началници” те не съществуват само оператори които крадат от абонатите си.ХОРА не ставаите абонати на Теленор.

  2. divoto

    а в цените на дребно в посока надолу??

  3. 7yjft

    “.., за да стане играч от Топ 3 на мобилния пазар в България.”
    Звучи малко лаф от типа “Заел призовото 2ро място” (при 2ма участници в състезание)
    :))

Коментар