Facebook вече има маркетинг директор

Гери Бригс идва във Facebook с очакване да раздвижи маркетинга на социалната мрежа

Гери Бригс идва във Facebook с очакване да раздвижи маркетинга на социалната мрежа

За първи път в историята си Facebook назначи маркетинг директор. Постът бе поверен на бившия топ мениджър от Motorola Mobility – Гери Бригс, съобщи AdAge.com.

Бригс заемаше длъжността маркетинг директор на Motorola Mobility преди Google да финализира покупката на компанията (май 2012). Мениджърът има опит още като вицепрезидент по продажби в Google, шеф на сайта Plastic Jungle и на отговорни позиции в eBay.

Предполага се, че във Facebook Бригс ще замени Ерик Антонов, вицепрезидент по маркетинг за услугите на социалната мрежа.

Според AdAge, промяната в названието на длъжността отразява нарасналите отговорности на мениджъра, заемащ този пост, който ще има за задача да привлече повече потребители към новия продукт Facebook Home.

Маркетинг директорът ще се отчита пред Крис Кокс, който е вицепрезидент по продукти във Facebook. В неговите отговорности също така попадат организацията на събития, както и други активности на социалната мрежа. По последни статистически данни, аудиторията на Facebook вече превишава 1,15 милиарда потребители.

Коментар