Google Map Maker вече е активна и за България

Услугата Google Map Maker вече е активна за България, като позволява на потребителите да допринесат със своите знания на местно ниво за една по-детайлна и изчерпателна карта на променящия се свят наоколо, съобщиха от интернет гиганта.

Онлайн инструментът на Google позволява на потребителите да добавят и редактират картографските данни за любимите си места

Онлайн инструментът на Google позволява на потребителите да добавят и редактират картографските данни за любимите си места

От днес страната ни може да се картографира по-детайлно, което ще спомогне и за създаване на по-точна и обогатена карта на цяла Европа, представена чрез Google Maps, Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Всеки може да сподели забележителностите на българското Черноморие, като например добави чрез Маp Maker всички свои любими ресторанти, хотели и заведения в курорта Златни пясъци, както и добави допълнителна информация като упътвания за шофиране към живописните дефилета на България, градините, лозята и селата по трасето.

Могат да се добавят дори маршрути на най-добрите туристически пътеки в Родопите или Стара Планина, или велоалеи в София и Пловдив. След като бъде одобренo, допълнениeто ще отразява по-точно реалната картографската информация за конкретния град, квартал, или любима местност в Google Maps.

Целта на Google Map Maker е да се подобри качеството и точността на информацията, налична в Google Maps. „С тази нова услуга ние предоставяме възможност на потребителите директно и непосредствено да обогатят картата на България. Точната, подробна информация за кварталите, градовете и света около нас е важна за нашите потребители, а и никой не познава тези места по-добре от хората, които живеят там”, коментира Бранимир Йосифов, маркетинг мениджър на Google в България.

Онлайн инструментът на Google позволява на потребителите да добавят и редактират картографските данни за повече от 200 страни и региони по света. Не съществуват граници при редактирането или модерирането. Всеки потребител може да прави промени, да преглежда промените на другите потребители и да поправя неточните или остарели данни.

Коментар