„Копачите” откриха капсула на времето от Стив Джобс

4-метровата тръба, заровена през 1983 г., съдържа вещи на Стив Джобс и бира за откривателите й

4-метровата тръба, заровена през 1983 г., съдържа вещи на Стив Джобс и бира за откривателите й (снимка: National Geographic Channel)

Участници в шоуто „Diggers” (Копачите) на National Geographic откриха в Аспен, щата Колорадо капсула на времето от основателя на Apple – Стив Джобс.

„Аспенската тръба” с дължина четири метра е била заровена в земята по време на международна конференция по дизайн през 1983 година. В нея са поставени вещи на Стив Джобс, който е участвал в конференцията.

Капсулата трябвало да бъде извадена след 20 години, но заради реконструкция на мястото, където е заровена, инициаторите не могли да я открият.

Но ето, че 30 години по-късно шоумените от Diggers откриха и извадиха ценната тръба. Оказа се, че в нея има компютърна мишка Lisa, създадена за едноименния РС в чест на дъщерята на Стив Джобс, както и снимки, касети и 6 бутилки бира като награда за тези, които открият капсулата.

За да стигнат до ценната находка, участниците в шоуто трябвало да изкопаят две ями. Това занимание им отнело над два часа.

Коментар