Кризата създаде супер-работници в ИТ сферата

Съществуващият персонал е подложен на все по-големи натоварвания, в резултат на което се формира нов вид супер-работник

Съществуващият персонал е подложен на все по-големи натоварвания, в резултат на което се формира нов вид супер-работник

ИТ персоналът е натоварен много повече от миналата година, в резултат на трудните икономически условия, твърди проучване. Отделният специалист вече поема работа за повече от един човек, като така се създават супер-работници.

Според доклад на британската компания Randstad Technologies, около 49 на сто от ИТ персонала е работил по-усилено в сравнение с миналата година, при 43% средно за всички професии. Само адвокати и социални работници са по-натоварени от ИТ специалистите.

Проучването установява също, че ИТ персоналът се чувства екстремно натоварен в последните 12 месеца. 54 на сто от анкетираните съобщават, че списъкът с техните задачи се е разраснал. В резултат на усилената работа, 27 на сто ИТ специалистите получават бонуси, а други 21 са успели да договорят увеличение на заплатите си. В същото време 49% от анкетираните признават, че не могат да поемат повече работа.

„Няма съмнение, че хората работят по-усилено от всякога”, коментира Марк Бул, главен изпълнителен директор на Randstad за Великобритания и Близкия изток. Фирмите не са склонни да увеличат персонала, защото се опасяват, че започналото икономическо възстановяване може лесно да дерайлира.

Съществуващият персонал е подложен на все по-големи натоварвания, особено с нарастване на пазарното търсене на продуктите и услугите на компаниите. В резултат на това се формира нов вид супер-работник, който бележи скок в кариерното си развитие.

Рецесията на практика закали работната сила. Създадено е ядро от висококвалифицирани специалисти, които могат да бъдат движеща сила за икономическото възстановяване, заключава Марк Бул.

Коментари по темата: „Кризата създаде супер-работници в ИТ сферата”

добавете коментар...

  1. :)

    ей да ве , сега хубавото се оказа , че след като банките ти приберат собствеността може поне да те строшат от работа …. да ви кажа има разлика от това да си ИТ в България и ИТ извън България …. онея от Лондон да не ми се жалват че работят за 120 000 лева нагодина и работят по 50 часа на седмица , да дойдат малко на 90 часа седмично за 24 000 лева …………… световната криза създала супер работници , глупости …… от супер работници сме на това дередже

  2. :)

    syzdade nedospali nervni kafeinovi 4ove4eta

Коментар