Предлагат универсална платежна карта

Потребителите на Coin могат да превключват между различни карти с натискане на един бутон

Потребителите на Coin могат да превключват между различни карти с натискане на един бутон

Американски стартъп създаде пластмасова карта, която обединява в себе си до осем различни платежни карти. Устройството, наречено Coin, разполага с цифров дисплей и динамична магнитна лента, благодарение на което може да замества всяка друга платежна карта.

С едно зареждане на батерията, устройството ще работи в продължение на 2 години. Потребителите могат да превключват между различни карти, информацията за които е записана в устройството, с натискане на само един бутон.

На дисплея се показват името на имитираната в даден момент карта. Когато потребителят избере желаната карта, той може да използва устройството във всеки банкомат или POS терминал по начина, по който борави с обикновените карти – поставя Coin в машината и при необходимост набира PIN кода.

Предвидена е също възможност за захранване на сметки чрез банкомати и SMS уведомяване за всички операции по картата. Като функционалност, Coin е напълно идентична с пластмасовите банкови карти.

Coin работи с помощта на приложение за смартфони под управление на iOS и Android и специален четец на карти, който се поставя в аудио порта на мобилното устройство. Четецът зарежда информация за картите в смартфона и след това по Bluetooth я предава към Coin.

Разработчикът се е погрижил за сигурността, като използва Bluetooth като защитен механизъм срещу неупълномощено използване – смартфонът предупреждава своя притежател, ако Coin е твърде далеч от него. Предвидени са и други мерки за защита, вкл. 128-битово кодиране. Скоро компанията ще получи сертификат за съответствие със стандарта PCI DSS.

Ако устройството попадне в ръцете на мошеници и собственикът му не е успял да блокира картата, то пораженията ще бъдат същите, както при загуба на банкова карта.

Coin вече е достъпно за поръчка от сайта на разработчика на цена от 50 долара. Обединената карта ще излезе на пазара през лятото на 2014 г. на двойно по-висока цена от 100 долара.

Коментар