Ивайло Ламбрев е новият CIO на Пощенска банка

Ивайло Ламбрев ще отговаря за внедряване на иновативни ИТ решения в Пощенска банка

Ивайло Ламбрев ще отговаря за ИТ решенията в Пощенска банка

Ивайло Ламбрев е новият ръководител на управление „Информационни технологии” на Пощенска банка. Той ще отговаря за внедряване на иновативни ИТ решения и подобряване на ефективността на съществуващите платформи.

„Ще работим ИТ инфраструктурата на банката да стане още по-леснодостъпна и функционална”, заяви Ламбрев. Целта е облекчаване на работата на служителите и по-удобно и сигурно банкиране за клиентите

През 2012 г. Пощенска банка въведе изцяло обновена платформа за онлайн банкиране e-Postbank. В рамките на три месеца над 60% от потребителите с регистрация за онлайн банкиране се насочиха изцяло към нея, а в края на годината банката регистрира 59% увеличение на финансовите трансакции на физически лица на годишна база.

Ивайло Ламбрев има 17-годишен опит в ИТ сферата с фокус върху финансовите институции и услуги. Повече от 13 години заема ръководни позиции в PwC в три държави. Последната му длъжност в организацията е регионален директор за Югоизточна Европа на отдел „Решения за управление на риска”.

Отговарял е за ИТ осигуряването и предоставянето на услуги в областта на информационната сигурност на множество големи мултинационални банки и компании. Управлявал е редица ИТ проекти, сред които одити и консултации за стратегически клиенти на PwC. Преди това е работил в ИТ отделите на други банки на българския пазар.

Ламбрев е сертифициран в управление на риска (CRMA) от Глобалния институт на вътрешните одитори (The IIA) и сертифициран одитор по информационни системи (CISA) към Асоциацията за одит и контрол на информационни системи (ISACA). Притежава бакалавърска степен по информационни технологии от Техническия университет, София, последвана от редица следдипломни квалификации и професионални сертификати.

Коментари по темата: „Ивайло Ламбрев е новият CIO на Пощенска банка”

добавете коментар...

  1. Blah

    Благодаря!

  2. PwC

    PwC = PricewaterhouseCoopers

  3. Blah

    PwC?

Коментар