Американец събра рекордните 11 000 видео игри

Майкъл Томасон притежава най-голямата в света любителска колекция от видео игри

Майкъл Томасон притежава най-голямата в света любителска колекция от видео игри

Жител на Ню Йорк постави нов световен рекорд за колекция от видео игри. Майкъл Томасон влезе в Книгата за рекорди на Гинес с най-голямата геймърска библиотека от 10 607 заглавия, а към момента броят им надвишава 11 000.

Томасон започва да попълва своята колекция от 80-те години на миналия век, като на два пъти продава видеоигрите, вкл. за да плати сватбата си. Към момента рекордната библиотека съдържа изключително разнообразие от игри, дори такива на аудио и VHS касети.

Американецът разполага също с всякакви устройства за пускане на игри, сред които е екзотичната конзола Casio Loopy, която излезе през 1995 г. само на японския пазар и беше ориентирана към момичетата.

В последните години Майкъл Томасон харчи по около 3000 долара годишно за игри. Цялата му колекция се оценява на 700-800 хиляди долара. Предишният рекорд за най-голяма колекция от видео игри принадлежеше на друг американец – Ричард Леки от Флорида, който през 2010 г. имаше в дома си 8616 игри и с това постижение влезе в Книгата за рекорди на Гинес.

Коментар