CES: Дебют на най-малкия принтер LG Pocket Photo 2.0

Новият мобилен принтер LG Pocket Photo 2.0 претендира за най-малкото подобно устройство в света

Новият мобилен принтер LG Pocket Photo 2.0 претендира за най-малкото подобно устройство в света

Корейският производител LG ще покаже на изложението CES 2014 в Лас Вегас най-малкия в света принтер. Моделът LG Pocket Photo 2.0 PD239 Smart Mobile Printer е подобрен вариант на Pocket Photo, обявен на IFA 2013.

Новото устройство е колкото смартфон и може да печата снимки в движение на хартия с размери 2×3 инча (51×76 мм) с резолюция 313 точки на инч (dpi). Принтерът работи в дует със смартфон на база Android или iPhone и съответно мобилно приложение, достъпно за сваляне безплатно.

Достатъчно е да доближите принтера близо до телефона, за да се свържат двете устройства през NFC, а след това Bluetooth свършва останалата работа.

Pocket Photo 2.0 стъпва на технология Zink, която използва топлина, за да активира химичното покритие на хартията, формиращо цвета. По този начин се получава трайно изображение, без използване на скъпи мастилени касети, ленти или тонери.

Отпечатаните снимки имат сантиментален вид, който цифровите изображения не могат да възпроизведат, твърдят представители на LG. Същевременно, принтерът предлага преносимост и удобство на печат, които липсват на днешните цифрови фотокамери.

LG ще пусне в продажба Pocket Photo 2.0 по-късно тази година в няколко цветови варианта – розов, жълт и бял. С едно зареждане на батерията потребителите ще могат да отпечатват 30 снимки. Цената на устройството все още не е обявена.

Коментар