PotPlayer – интуитивен мултимедиен плейър

PotPlayer възпроизвежда гладко филми и показва субтитри

PotPlayer възпроизвежда гладко филми и показва субтитри

Мултимедийният плейър PotPlayer съчетава два подхода в разработката на подобни приложения, което го прави подходящ и за начинаещи, и за напреднали потребители.

От една страна, това е плейър, който дава всичко необходимо на редовия потребител, без да са необходима каквито и да е променя. От друга страна, PotPlayer позволява експертна настройка на характеристиките от напреднали потребители.

От начинаещите потребители се изисква единствено да натискат бутона Next по време на инсталирането, докато професионалистите имат свободата да променят всяка опция на плейъра – например кои файлове да се асоциират с него, типът на звуковата система и т.н.

Както може да се очаква от всеки плейър, PotPlayer поддържа широк спектър от аудио формати, вкл. WAV, WMA, MP3, OGG, M4A, AAC, RA, FLAC и MOD, и видео формати – AVI, WMV, ASF, MPEG, M2V, MTS, DPG, WebM, AMV и DivX. Освен това плейърът разпознава формати на плейлисти като M3U, ASX, PLS, WVX и CUE.

PotPlayer дава широки възможности за управление на параметрите, вкл. сила на звука, контраст и яркост, смяна на „кожите” на интерфейса и др. Напредналите потребители могат да използват горещи клавиши за най-често извършваните действия или да заобикалят отварянето на менюта и прозорци, когато искат да променят размера.

Възможно е също присвояване на функции на мишката – колкото повече бутони има тя, толкова повече действия могат да бъдат програмирани с нея. PotPlayer възпроизвежда гладко филми и показва субтитри, без да изисква твърде много от потребителите.

Даунлоуд: PotPlayer

Коментар