САЩ се загрижиха за хай-тек производството

Барак Обама се надява да разшири хай-тек производството в САЩ

Барак Обама се надява да разшири хай-тек производството в САЩ

Президентът на САЩ Барак Обама обяви план за разширяване на производствената база за високотехнологично оборудване. Още през настоящата година ще бъдат създадени 6 нови индустриални центъра.

Вече съществуващите бази в Рейли, щата Охайо и Йънгстаун, Северна Калорина обединяват реалния бизнес с изследователските центрове, като целта е ускорено развитие на високите технологии, предаде CNET.

Барак Обама не уточнява къде ще бъдат изградени новите технологични центрове и в каква област ще специализират. В предишно свое изявление, президентът отбеляза важната роля на Йънгстаун като център за развитие на технологиите за 3D печат.

Благодарение на $30 млн. от федералния фонд и $40 млн. от страна на консорциум от компании и университети, Националният институт за иновации в адитивното производство (3D печат) издигна отрасъла на качествено ново ниво.

По-рано Обама откри производствен център в Рейли, който обединява науката с индустрията с цел разработка на енергийноефективни чипове. В проекта, оглавяван от Университета на Северна Каролина, са вложени $70 млн.

Коментар