Системата Jump Math набира популярност у нас

България е първата неанглоговоряща страна, в която тя се въвежда системата за обучение по математика Jump Math

България е първата неанглоговоряща страна, в която тя се въвежда системата за обучение по математика Jump Math, по която могат да учат деца до 7 клас

Повече от 5000 деца ще учат математика по системата Jump Math през предстоящата учебна година, съобщи Институтът за прогресивно образование.

Jump Math представлява иновативен метод за обучение, който увеличава значително степента на разбиране на материала от учениците и при това им помага наистина да харесат математиката, твърдят от института.

Броят на учениците ще нарасне с 200% спрямо настоящата година, благодарение на фондация „Америка за България”, която отпусна тригодишен грант в размер на 1,3 млн. лв.

Средствата ще помогнат повече училища да прилагат новата методика, а над 1100 учители ще преминат тренинг за поддържане и повишаване на професионалната си квалификация за целия период.

В своята работа те ще бъдат подпомогнати от учебни помагала, както и от система от професионални консултации, видео-уроци, интернет – базирани обучения и инструменти за оценка на постиженията на учениците.

„Всички деца могат да бъдат успешни по математика и резултатите от тестовете го доказват. Най-важното е, че освен разбиране на материала в дълбочина, децата учат с ентусиазъм и радост, придобиват увереност и вътрешна мотивация за развитие”, обясни Явор Джонев, председател на Институт за прогресивно образование.

Методиката се прилага вече четвърта година, а стремежът е до септември 2014 г. да бъдат обхванати над 300 учители от страната и поне 200 от тях да започнат да я прилагат веднага в работата си с 5000 деца.

Jump Math е разработена от Джон Майтън, математик от Университета на Торонто, преди повече от 15 години. Всички елементи в системата са следствие от реална работа с деца.

България е първата неанглоговоряща страна, в която тя се въвежда. По нея могат да учат деца от предучилищна група до 7 клас. Част от материалите вече са одобрени от Министерството  на образованието и науката (МОН), за останалите това предстои през тази учебна година.

Коментар