Телерик е водещ работодател в Централна и Източна Европа

Телерик е единствената компания от България с отличие за най-добро място за работа в ЦИЕ в тазгодишното проучване на AonHewitt

Телерик е единствената компания от България с отличие за най-добро място за работа в ЦИЕ в тазгодишното проучване на AonHewitt

„Телерик” АД, най-голямата българска софтуерна компания, отново беше призната за водещ работодател в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за 2013 г. в категория „Средни компании” с до 1000 служители.  Тя е единствената компания от България с отличие за най-добро място за работа в ЦИЕ в тазгодишното проучване на AonHewitt.

93% е удовлетвореността сред служителите на Телерик, при 54% средно ниво в България и 63% в ИТ сектора в страната. Високата оценка, която Телерик получава от своите служители, се дължи на възможностите за обучение и кариерно развитие, работната среда, възнаграждението, социалните придобивки и ресурси, които компанията предоставя.

„Всички компании оперират при еднакви икономически условия, но най-добрите работодатели в нашата класация успяват значително по-добре да ръководят и управляват своите служители и да създават високи нива на ангажираност”, коментира Рита Вереш, директор на Aon Hewitt за ЦИЕ.

Телерик е носител на над 320 световни награди, но за компанията най-ценното признание остава отличието „Най-добър работодател” в Централна и Източна Европа и в България, заяви Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на дружеството.

Проучването за „Най-добрите работодатели” включва над 360 хиляди служители в над 430 организации в държави от Централна и Източна Европа, сред които България, Русия, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Словакия, Турция и Украйна. Крайното класиране на работодателите се формира според световно утвърдената методология на Aon Hewitt, на база на оценки от самите служители.

Коментар