Употребата на телефон влошава потентността

Безопасното време за работа с телефона е не повече от два часа

Безопасното време за работа с телефона е не повече от два часа

Много научни екипи се занимават с изследвания на въздействието на мобилните телефони върху човешкия организъм. Резултатите са противоречиви и оспорвани, така че засега няма единно становище по въпроса.

Ново британско проучване твърди, че употребата на мобилен телефони повече от 4 часа на ден може да доведе до импотентност. Според експертите, безопасното време за работа с телефона е не повече от два часа.

Изследвани са 30 мъже, от които 20 са изпитвали проблеми с потентността. Доброволците са имали еднакви показатели – възраст, ръст, тегло, вредни навици и др., както и едно и също ниво на тестостерон, предаде Daily Mail.

Участниците в теста са прекарвали едно и също време в разговори по телефона. Мъжете с проблеми в потентността обаче са ползвали по-продължително други функции на телефона и са го държали докато е включен поне 4,4 часа в денонощието. При здравите мъже този показател е 1,8 часа.

Резултатите от поредното изследване за вредата от мобилните телефони са доста обезпокояващи. Учените планират да проведат допълнителни изследвания, за да потвърдят изводите от проучването.

Коментари по темата: „Употребата на телефон влошава потентността”

добавете коментар...

  1. Иван

    Търся вече хора за екип от хардуеристи и програмисти за да реализираме тази полезна функция на смартфона да лишава от хората от потентност.

  2. Иван

    Дано да е вярно ама едва ли. Това щеше да реши световните проблеми свързани с пренаселването на Земята.

  3. Дабеда

    Това изследване на 30 мъже, 20 с проблеми, е супер показателно. Можеше да спестят още и да изсрледват само един мъж с проблеми и с телефон и друг без преблеми и без телефон. Тогава щеше да е 100% сигурно, че е от телефона.

  4. Мдааа

    Какво ще рече “други функции на телефона” ?? И как така включен 4.4 часа. То телефона обикновенно е включен 24 часа?!

Коментар