„Умна билкова градина” прави потребителите… по-глупави

„Умна билкова градина” ще се притече на помощ на всички, които обичат да готвят, но нямат възможност да си отглеждат пресни билки у дома – или просто не знаят как. Разработен с обществено финансиране чрез сайта Kickstarter, „бурканът”-градинка обещава „високотехнологично градинарство“ в домашни условия и без усилие.

„Бурканът" обещава „високотехнологично градинарство“ в домашни условия и без усилие

„Бурканът” обещава „високотехнологично градинарство” в домашни условия и без усилие

Разработката е на Click & Grow и успя да привлече 626 000 долара от фенове на идеята. Всяка „умна билкова градина” ще струва по 100 долара. В резултат на успеха си младата фирма обещава, че хората, които не разполагат с градина, но обичат да готвят и никога не са отглеждали живо растение, могат да се наслаждават на пресни билки целогодишно, без да правят нищо друго, освен да включат „буркана” и да наливат по малко вода в него от време на време. На купувачите на умното устройство няма да се налага да полагат каквито и да е други грижи.

Когато първото поколение билки умрат, всеки потребител ще може да „презареди” устройството с нова касетка със семена, които ще струват по 5-6 до 10 долара. Според медийните анализатори обаче, подобна „умна билкова градина” ще направи потребителите си още по-тъпи, елиминирайки всякакъв шанс някога да узнаят нещо за естествения растеж на растенията и окончателно прекъсвайки връзката между човек и природа.

Коментари по темата: „„Умна билкова градина” прави потребителите… по-глупави”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Те медийните анализатори отдавна са изтъпяли, така че защо да им вярваме?

Коментар