Българският стартъп Sponsia одобрен в Seedrs

Платформата на Глобалната онлайн платформа на Sponsia ще свързва организатори на събития и спонсори

Платформата на Глобалната онлайн платформа на Sponsia ще свързва организатори на събития и спонсори

Sponsia стана първата българска стартъп компания, одобрена за финансиране през водещата краудфъндинг платформа Seedrs. Предприемачите имат амбицията да изградят глобална онлайн платформа за спонсорски възможности.

Потенциалните инвеститори могат да участват с малки суми (стартиращи от 10 паунда) и да получат акции от компанията. Целта на фирмата е да събере 125 000 паунда в замяна на 10% от собствеността, като само за първите няколко дни вече са осигурени 51% от сумата, след като кампанията бе подкрепена от фонда за рискови инвестиции Eleven.

Платформата на Sponsia ще свързва организатори на събития и спонсори. Фирмата предоставя разнообразни десктоп и мобилни решения, които помагат на организаторите на събития да продават по-добре своите рекламни възможности на настоящи и потенциални нови спонсори.

Последният продукт на компанията е персонализирано мобилно приложение за събития, което вече се приема доста добре на българския пазар от локалните организатори на събития. Сега Sponsia иска да продължи с развитието на своите продукти, с увеличаване на продажбите и навлизане на международни пазари.

Seedrs е платформа, която помага на стартиращи компании да набират инвестиции. Дейността й се регулира от FCA, британската комисия по финансов надзор. Досега Seedrs има в портфолиото си повече от 100 успешни сделки със средно 1 милион паунда, инвестирани на месец, както и нарастващата база от повече от 30 000 инвеститори.

Платформата функционира по модела на Kickstarter, но вместо тениски или други продукти, инвеститорите получават реални акции от компанията, която подкрепят. Когато кампанията достигне целта си, инвестицията става факт, а Seedrs урежда всички правни процедури и разходи от името на инвеститорите.

Всички инвеститори, които са данъкоплатци във Великобритания, ще получат значително данъчно облекчение на инвестицията, която правят през Seedrs, тъй като Sponsia покрива изискванията за SEIS (Seed Enterprise Investment Scheme).

Коментари по темата: „Българският стартъп Sponsia одобрен в Seedrs”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Тези Seedrs изглеждат интересни, но не можах да открия в сайт им проектите за които се предлага инвестиране.

Коментар