Мтел назначи нов технически директор

Деян Кастелиц идва в София от Любляна, където до момента заема позицията на главен технически директор на клъстера от сръбския и словенския оператор на ТАГ - Vip mobile и Si.mobil

Деян Кастелиц идва в София от Любляна, където до момента заема позицията на главен технически директор на клъстера от сръбския и словенския оператор на ТАГ – Vip mobile и Si.mobil

Деян Кастелиц поема поста главен технически директор на Мтел от 1 юли тази година. Той наследява позицията от Хорст Пертъл, който ще продължи кариерата си в централата на Телеком Аустриа Груп (ТАГ) във Виена, съобщиха от телекома.

Новият мениджър идва в София от Любляна, където до момента заема позицията на главен технически директор на клъстера от сръбския и словенския оператор на ТАГ – Vip mobile и Si.mobil. Той има над 12 години опит в телеком и ИТ индустрията.

Кастелиц започва професионалната си кариера в алтернативния телекомуникационен доставчик Amis Ltd., който предлага фиксирани услуги. В началото е системен администратор, но постепенно се издига до главен технически директор на компанията. През 2009 г. се присъединява към IBM Словения като главен мениджър „Доставка на услуги” за Централна и Източна Европа.

През януари 2012 г. Кастелиц се присъединява към Vip mobile на позицията главен технически директор и член на борда на директорите, а от 2015 г. става главен технически директор на клъстера от сръбския и словенския оператор в ТАГ.

Деян Кастелиц е завършил „Електрическо инженерство” и „Компютърни науки” в университета в Марибор, Словения, и има следдипломни квалификации в областта на технологиите и мениджмънта от INSEAD и от Харвардския университет в САЩ.

Коментари по темата: „Мтел назначи нов технически директор”

добавете коментар...

  1. :-)

    Иванчо, Иванчо …технически директор …..ТЕХНИЧЕСКИ!

  2. Иванчо

    Ами да вземе да премахне така нареченото “зануляване” на предплатените карти на всеки 90 дни, защото това си е чиста форма на кражба.

Коментар