Holus преобразува картина от смартфона в холограма

Холографска настолна платформа Holus е замислена като развлекателна система

Холографската настолна платформа Holus е замислена като развлекателна система

Проект за интерактивна система, която преобразува изображенията от смартфон, таблет или компютър в холограми, набира финансиране чрез платформата Kickstarter.

Компанията H+Technology представи още през януари своята разработка Holus – своеобразен дисплей, който се свързва към мобилно устройство или компютър и показва изображението от него в триизмерна форма.

Създателите на Holus наричат своето творение „холографска настолна платформа”. Идеята на компанията е да създаде по-скоро развлекателна система, отколкото професионално устройство.

Holus е оборудвана с датчици, които проследяват движението на потребителя с цел адекватно разполагане на холограмата. Системата може да се ползва също като бизнес инструмент или за нуждите на разработчици.

Проектът вече е привлякъл многократно повече средства от заложените като цел 50 000 долара. Разработчиците обещават комерсиален вариант на Holus да излезе на пазара през март следващата година.

В момента се приемат поръчки за два варианта на системата с цена съответно $850 за домашна версия и $950 за Pro версия, която има HDMI порт и комплект за разработчици (SDK).

Коментари по темата: „Holus преобразува картина от смартфона в холограма”

добавете коментар...

  1. BG Developer

    Добре идея, обаче мен ме дразни външната кутия са тези дебели рамки.

Коментар