Ще плащаме за такси вече и с банкова карта

Плащането с банкова карта става след регистрация на дебитна или кредитна карта в мобилното приложение на Такситранс

Плащането с банкова карта става след регистрация на дебитна или кредитна карта в мобилното приложение на Таксистарс

От днес стартира плащане на сметка за такси с банкови карти. Услугата може да се ползва при поръчване на такси през приложението Таксистарс.

Засега услугата е в „бета версия”, но от компанията уверяват, че в началото на септември плащането с карти ще бъде факт във всички такси автомобили, които работят със системата на Таксистарс в над 20 български града.

Плащането с банкова карта става след регистрация на дебитна или кредитна карта в приложението в телефона, като има няколко нива на сигурност. За всяко плащане потребителят дава съгласие за сумата, която ще плати.

Клиентът получава персонален четирицифрен код в приложението и го съобщава на шофьора, ако е съгласен с исканата сума за пътуването. Кодът се въвежда от шофьора в неговия таблет и се осъществява транзакцията за секунди.

Другата новост е, че клиентът може сам да определи какъв да бъде процентът за обслужване, с който да оцени качеството на услугата на таксиметровия шофьор в размер на 5, 10 или 15 процента от сумата, показана от таксиметровия апарат.

Ако банковата карта е празна, плащането няма да бъде осъществено и клиентът ще може да плати в брой. Услугата за момента работи в градовете София, Пловдив и Бургас.

Със стартирането на  новия вид  плащане от бранша се надяват такси услугите да станат по-удобни за работещите клиенти, които освен чрез новите технологии се разплащат и с банкови карти.

Коментари по темата: „Ще плащаме за такси вече и с банкова карта”

добавете коментар...

  1. Uber alles

    Таксистарс е толкова неинтуитивен и некадърно написан софтуер, че никога не бих си вкарал данните за банковата карта, за да станат достъпни за тези разработчици. Докато Чоко и Боко ЕТ се занимават с нашите такси компании и дерат кожите на простите бакшиши, услуги като Uber ще виреят и ще се множат.
    P.S. Ако ще крадете идеи, поне ги крадете от край до край и наемете кадърен програмист, който да ги реализира.

  2. аз

    Хаха, пълна идиотия. Четирицифрен код, казваш го на шофьора, той го въвеждааа, алоо, в кой век живеете? А що не си въведеш еднократно картата при регистрация и то да си тегли от нея точно колкото ти е сметката? Ама не, няма как, щото много ще заприлича на Uber.

  3. онзи

    “Другата новост е, че клиентът може сам да определи какъв да бъде процентът за обслужване, с който да оцени качеството на услугата на таксиметровия шофьор в размер на 5, 10 или 15 процента от сумата, показана от таксиметровия апарат.”

    Това значи ли, че има задължителен минимален бакшиш от 5%??! Защото никак не ме кефи да давам бакшиши на бакшишите 🙂

Коментар