Разработват два нови Ethernet стандарта

Две нови спецификации ще запълнят празнината между гигабитовия и 10-гигабитовия Ethernet

Две нови спецификации ще запълнят празнината между гигабитовия и 10-гигабитовия Ethernet

Стандартизиращата организация IEEE създаде две нови работни групи за разработка на Ethernet спецификации. Както личи от наименованията им, IEEE 802.3 NG-EPON (Next Generation Ethernet Passive Optical Network) и IEEE 802.3 2,5Gbps и 5Gbps Ethernet over Backplane and Copper Cable, тези групи ще разработват нови стандарти за високоскоростни Ethernet мрежи.

В момента се използват спецификациите 1G-EPON и 10G-EPON. Следващото поколение EPON ще покрие растящите потребности на приложения, които натоварват все повече каналите за връзка.

Първата работна група IEEE 802.3 NG-EPON ще изследва потребностите на пазара и ще се опита да обедини индустриалните играчи около цели, които налагат разработката и внедряването на Ethernet технология от следващо поколение.

Втората група ще има за задача да запълни празнината между технологиите за гигабитов и 10-гигабитов Ethernet. Според IEEE, разработката на технологии с пропускателна способност 2,5Gbps и 5Gbps е особено актуална за обектните системи за съхранение на данни, които набират популярност в облачните инфраструктури.

Поне две години ще са необходими за разработка на новите спецификации. Така, че завършени варианти на стандартите не се очакват по-рано от 2017 г.

Коментари по темата: „Разработват два нови Ethernet стандарта”

добавете коментар...

  1. Ханс

    Според мене Ethermet е устройство за метане на етер…

  2. ---

    Коригирайте заглавието 🙂

Коментар