За новаци: Инсталиране на Windows XP

Макар и Vista вече да е на пазара, повечето потребители не бързат да преминат към нея, или поне докато не се появи първото обновление на операционната система. Така че Windows XP продължава да е най-популярна към момента.

Ако досега не сте инсталирали операционна система, вероятно това занимание ви се струва не толкова лесна задача. Но грешите. След като прочетете настоящата статия, вече сами ще можете да инсталирате Windows без никакви притеснения и няма да се налага да „тормозите“ приятели да свършат работата вместо вас.

Преди да започнете самата инсталация, ще имате нужда от няколко неща: компютърна система, лицензно копие на Windows XP Home или Professional, и трето, но много важно – известно свободно време.

Най-общо за системата

Версията Windows XP Pro е директен наследник на Windows 2000, с всичките възможности на предишната операционна система, предназначена за нуждите на бизнес потребителите. При Windows XP Home нещата стоят по малко по-различен начин – някои от възможностите на професионалната версия липсват, тъй като тази система е предназначена, както показва името й, за домашни потребители. Спокойно можем да си я представим Home изданието по-скоро като наследник на версиите Windows 95/98/Me, които определно не са бизнес ориентирани операционни системи.     

Разликите между двете версии

Машините, на които е инсталирана Home версията, не могат да станат членове на Windows Domain – това ограничава полезността на XP Home в професионалната среда, защото системата не може да бъде лесно администрирана централно. При XP Home липсва и функцията Remote desktop, която, разбира се, присъства в професионалната версия. Тази функция позволява на потребителя отдалечено да се свърже с машина, на която е инсталирана Windows XP Pro, посредством мрежата или интернет и използването на софтуер. Home версията не може да криптира файловете. Също така няма възможността да ограничава достъпа до определени файлове и програми.

Коя версия ще предпочетете зависи единствено от вас. Ако сте обикновен потребител, по-добрият вариант е да се спрете на Home версията, тъй като тя е по-евтина и предлага все пак достатъчна функционалност. Потребителите, свикнали с Windows 2000, по-скоро трябва да се насочат към професионалната версия.

Задаване на инсталацията  

Преди да започнете самата инсталация, ще трябва да изберете като първо устройство за зареждане CD/DVD, където ще сложите инсталационния диск. Има шанс да този начин да се подразбира, но ако не е така, ще трябва да влезете в BIOS на компютъра и да го зададете ръчно. Това става, като натиснете клавиша Del още при началното зареждане.

След което трябва да изберете възможността компютърът да се зарежда от оптичното устройство. В зависимост от производителя, има разлики и ако не знаете точно къде е разположена опцията за промяна за реда на зареждане, прочетете книжката на дънната платка.

След като вече сте задали зареждане от диска, потвърдете промяната и рестартирайте компютъра с диска на операционната система, сложен в CD устройството. Малко след това ще се покаже надпис „press any key to boot from CD”, при което трябва да натиснете произволен бутон от клавиатурата.

Копиране на файловете

Започва копирането на файловете на операционната система. Важно:  ако инсталирате върху диск, който не е свързан посредством стандартен IDE порт, т.е. SCSI или RAID, тогава ще трябва да натиснете клавиша F6, когато това бъде поискано в долния екран на монитора. След известно време ще се появи прозорец, където ще можете да инсталирате необходимите драйвери от флопи дискета.

Появява се „welcome to setup” екран. Тук ще срещнете три възможности. За да започне инсталирането на операционната система, трябва да натиснете enter. В същия прозорец има възможност да поправите инсталиран вече Windows, което в общи линии преинсталира повечето системни файлове.

След като натиснете enter,се появява прозорец с лицензното споразумение – натиснете F8, за да продължите.

Стигаме до момента, в който ще трябва да създадете дял, където да бъде инсталирана операционната система.

Ако твърдият диск все още не е разделен, то тогава е по-добре да създадете поне два дяла – един за операционната система и един за съхранение на вашите файлове. Създаването на дяловете става като изберете диска и натиснете клавиш С – появява се нов прозорец, в който трябва да напишете размера на дяла в мегабайти (MB), като виждате максималния обем, който може да зададетe.

Ако искате само един дял, тогава натиснете директно enter. Ако ли не, ще трябва да напишете по-малък обем от максималния и да повторите операцията, за да създадете и втори дял.

След като създадете дяловете, ще отидете към следващ екран, в който избирате дял C и натискате enter, за да започнете инсталацията.

Следва запитване за форматиране на дяла, като можете да избирате от четири файлови системи:NTFS quick, FAT quick, NTFS и FAT.

Изборът на NTFS е просто задължителен, ако инсталирате професионалната версия, тъй като само NTFS позволява пълния набор от настройките за сигурност за достъп до файловете и папки. Като цяло, ако нямате нужда от съвместимост с FAT, използвайте NTFS форматиране.

Изберете желаното форматиране и натиснете enter. Форматирането ще отнеме известно време, след което ще последва копиране на необходимата информация за инсталиране на графичния потребителски интерфейс, с чиято помощ ще се осъществят по-нататъшните действия. Следва рестартиране.

Вече сте в потребителския интерфейс и би трябвало да имате поддръжка на мишка. След известно време ще трябва да въведете регионалните и езикови настройки.

След което идва ред да въведете име и организация.

Въведената информация тук няма нищо общо с регистрирането на операционната система, а се се използва при инсталирането на софтуер – XP ще запълни автоматично местата за име и организация, ако не въведете такива.

Следва прозорец, в който ще трябва да въведете продуктовия ключ, той ви дава временен лиценз за инсталиране и ползване в период от 30 дни, след който, или по време на който ще трябва да активирате своето копие.

Следва нов прозорец, в който трябва да напишете името на вашия компютър, или да изберете предварително генерираното. При професионалната версия на този етап ще трябва да настроите администраторския акаунт. Силно ви препоръчван да не оставяте празен този акаунт, т.е. използвайте парола. Ако инсталирате Home версията, тази стъпка отсъства.

Идва ред и на прозореца за настройка на времето и датата. След известен период, инсталацията ще ви подкани да установите мрежовите настройки.

Инстанцията ще продължи, след което компютърът ще се рестартира. Следват няколко допълнителни настройки, преди инсталацията да бъде напълно завършена.

Сега XP ще провери дали сте свързани с интернет – ако използвате кабелен интернет или компютърът е в мрежа, вече може да сте свързани.

Следва нов прозорец, в който ще бъдете подканени да активирате вашето копие.

За момента ви препоръчвам да избегнете активирането, поработете малко, качете всички драйвери и всички необходими програми и бъдете сигурни, че всичко работи нормално. Не се притеснявайте от множеството напомняния – не е никакъв проблем, че в момента пропускате активирането.

Вече сме на финалната права, остава само да напишете вашето име и на всички, които може да ползват компютъра, и съответно да създадете нужните на брой потребителски акаунти.

Имайте предвид, че след това ще трябва да напишете парола за всеки отделен потребител, тъй като тук не е възможно. След като приключите, отидете в control panel – user accounts. Там ще можете да смените и типа на акаунта, ако желаете.

Приключихме! Windows вече е инсталиран и готов за работа. Само ще отделим още малко място за активирането на продукта.

Активиране на Windows

Продуктовата активация е част от мерките, взети от Microsoft против нелегалния софтуер. След като инсталирате операционната система с оригиналния лицензен ключ, имате на разположение 30 дни, за да активирате лиценза. След изтичането на този срок, операционната система става неизползваема, т.е. трябва да я активирате. Това става по два начина: през интернет или посредством телефона.

При активирането на операционната система вие предоставяте инсталационен ID, който се генерира от комбинацията продуктов ключ плюс информация за част от компютърните компоненти, например обем на оперативната памет, тип на процесора, видео карта. Ако смените някои от компонентите, ще се наложи да активирате продукта по телефона.

Лицензът остава активен, ако преинсталирате операционната система на същия компютър.

Вече знаете всичко, необходимо за да инсталирате сами операционната система на Microsoft.

Коментари по темата: „За новаци: Инсталиране на Windows XP”

добавете коментар...

 1. 1010101010101

  не не може.

 2. Anonymous

  аз нищо не искам да питам след изчетени 300 въпроса И НИТО ЕДИН ОТГОВОР 🙂

 3. fyutuutui

  utyuiytifyi

 4. алекс да може

  Как да си го пленсталитам компа с флаша акомзаете ми пишете в супето aleks 1344552

 5. Anonymous

  Добар ден моляви за малко помош от флашка как даго плсталирам лаптопа заштото нямам за диск

  За помош! Скупе aleks124552 ако знаете молави кажетеми

 6. mehmet

  mehmet

 7. velin

  na22godinisam

 8. poriazovbg11. skaipa mi

  IMAM PROBLEM S LAPTOPA TOSIBA SATELITE NEMOGA DA INSTALIRAM XP POMOGNETE

 9. stoian bg

  Imam problemi s laptopa nemoga da insraliram xp pomognete

 10. Anonymous

  moq hard e cepen
  C\D
  ako go preinstaliram
  dali vsi4ko koeto e v D
  6te se zapazi

 11. Anonymous

  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa taka li

 12. ahmed

  xp3_lite_3 taka se kazva programata az q imam no neznam kakvo da pravq s neq da q zapi6a na kompak disk sled tova kakvo stava

 13. oleg

  hora koito ima problem dasi dade skypeto

 14. coolbits

  ko stavaa

 15. Vasko hadjiski

  Az sam vasko hadjiski az sam preinstaliral okolo 10 , 12 puti no tozi put ne mi se polu4ava stigam do poslednite dani koito trqq se kopirat na kompa i togava spira na setup windows starting a bi trqvalo tova da se popira i da mi izlezne proizvolen boton k

 16. xaaaaaaaaaaaaaa

  xaaaaaaaaaaaaa

 17. Anonymous

  Добър ден,
  Така започнах с инсталирането.. всичко точно но в едих хубав миг когато стигна да си избирам дяловете и по колко ГБ да са ми излиза ” Синият екран на смъртта” ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
  Благодаря предварително.

 18. silvia

  Добър ден! Имам Дел 1525 с уиндоус xp.Направих си боот двд=то на уиндоус 7.Искам да попитам ,може ли само да форматирам дял С и да инсталирам седмицата като си запазя информацията в другия дял.Забравих да кажа ,че диска ми е разделен .За първи път ще инсталирам 7.Иначе xp-то си го преинсталирам сама със затворени очи ! Ще съм благодарна на всякакви съвети ,Благодаря !
  “silviastefanova4@gmail.com”

 19. Anonymous

  imam mnogo viros v kompitora mi

 20. dafa

  imam proble izpisva mi tova “No gr Ldr” na Windows XP I do tam ne chete nishty nqkoi moje li fa mi pomogne :/

 21. Anonymous

  Искам да ми пуснете мегабайти750

 22. xtremer

  Az imam problem neiska da mi zaredi diska.Napravih tova koeto e kazano za boot menu to no kogato go startiram mi izpiava operating system not found i neznam kak da go opravq da tragne

 23. Niki

  За C е най-добре минимум 20,в твоят случай 40 за C е идеално,но ако искаш повече най-добре си купи друг хард диск!А на самият въпрос:Изтриваш D и после наново разделяш C,но знай,че така ще загубиш част от цялата памет!

 24. nikito1990

  iskam da popitam ako sa mi razdeleni ve4e C i D kak moga da promenq tqhnata pamet za6toto sega i dvata sa po 40 GB a az iskam C da e kam 15 ostanaloto da e v D

 25. vasil

  dali moje da se preenstalira winddows XP ot fla6ka za6toto kompa mi mu e s4upen cd-to ako nqkoi moje da mi pomogne na Skype vasil.kolev17 molq vi pomognete mi po skoro.Predvaritelno blagodarq

 26. sergei nikolaiev petrov

  moliqa damise instelira komuputrami ako obicate

 27. виктория

  може ли някой да ми каже каква праграма да си сваля от замунда за windows xp profesional. много я харесвах но се загуби по точно й свърши лиценза
  предварително благодаря

 28. apostol

  driverpack solution ot torrenti zamunda.net 😉 na dvd disk za driverite svi4ki driveri se instalirat 😉 birzo i lesno

 29. apostol

  super windows xp 🙂

 30. denislav

  instaliraite si 7loader i go activiraite

 31. Lyubsun

  Skype: lubo-lubenov

 32. Lyubsun

  Здравейте!
  Миналата седмица компютъра ми се прецака и реших да го преинсталирам.Имам диск,чиито софтуер явно не е лицензиран,и след края на преинсталирането ми се изписа,че в 30 дневен срок трябва да го активирам.
  Някой може ли да помогне?
  Благодаря Ви предварително!

 33. marian_yonkov@ABV.BG

  AZ SEKAZVAM MARIAN YONKOV SEVLIEVO UL HRIDTOBOTEV3 KOLKO SRUVA STAR DIS ZAISTALRANE KOMPUTIR 95 /97 DANEMNOGO SIP VTORARIKA ASI PESIONER 99.00 PESIATA PRTEME SMS SIM GOLEMI BUKVI DAMIKA6E6 KOLKO SRUVA/ MOAT KOMPUTIR PIRVO ZAREJDA 2 PIT ZARE6TA TRETIT SAZAPINA NICE DASE ZARENI VIVSEVLIEVO KIDE MOGADA NAMER DIS ZAISTALIRANE MODEL 95.97

 34. MARAIN_YONKOV

  AZ UDOMAIMA EDIN LEKNAL KOMPUTI MODEL 1995-97 /PIRVOVKU4VAM KOMPURA /1VOSERZAREJDASE 2 RIPIT PAK SEZAREJDA .NATRETIA NECHETRIKNE NANASNO/ KOALKOSTRUVA EDINDISK ZA ISTLIRA

 35. Anonymous

  Компa е по-стар и нямa диск с драйвъри.От къде мога да се сдобия с дрaйвърите (всички).

 36. anonim

  Iskam da vi pitam-kompa mi si raboteshe otlichno,no ot izvestno vreme kogato se otvaria dadena stranitsa chakam mnogo galgo i mi izliza dialogov prozorets sas stop running this script? yes: no: i kogato natisna yes prodaljava da zarejda,no e mnogo neudobno pri rabota i ako niakoi si ima predstava zaradi kakvo e jova da mi go obiasni detailno!
  Predvaritelno blagodaria!

 37. Anonymous

  ako vi zabiva kompa pishete na skype vanko_kadiev az sam profesor i shte vi pomogna

 38. Anonymous

  za problemi na instalaciq na windows xp pishete mi na skype vanko_kadiev

 39. James

  Imam laptop (hp compaq nx6 125) i smqtam da instaliram windows 7 ****** versiqta mu e Ultimate, oba4e trqbva li mi virtualbox.
  2.Kak da razbera kolko mi e 1GHz e procesora,za6oto pi5e5e ,4e 6e mi trqbva 1GHz?

  Trqbva mi spe5no pone do mart do godina

 40. Ели

  @adrian – Изтегли си Driver Scanner от тук – “http://www.uniblue.com/software/driverscanner”

  @nasko – Пробвай да го преинсталираш пак , но с друг звуков драйвер.

  Иначе е кибер лесно да се преинсталира компютър особено с Windows XP. Щом на 15 сама си преинсталирах компютъра .. не вярвам някой друг да не успее щом си има всичко в Интернет.

 41. adrian

  имам проблем при инсталациа на уин не ми показва харда и иска драивари за него а такива немам – кво да правим те такова чудо не ми се беше случвало…..?

 42. nasko

  instalnah si xp na ibm , vsichko e ok no nqmam zvuk?

 43. Anonymous

  instalirah xp na ib vsichko e oj no nqma zvuk ?

 44. Sasho

  (проблем при инсталация
  23/05/2013 20:22

  взех си един комп на старо и искам да го преинсталирам. тук обаче изниква проблем, слагам диск и започвам да го инсталвам, но стига само до копиране на файловете и ми дава грешка и иска рестарт и това се повтаря до безкрай. как мога да изтрия всичко и да започна инсталация наново.)

  probvai s drug windows xp qvno tozi ne e za tvoq komp vseki windows e razlice i vseki komp mnogo zavisi ot kade si go isteglil i kakaf e windowsa

 45. проблем при инсталация

  взех си един комп на старо и искам да го преинсталирам. тук обаче изниква проблем, слагам диск и започвам да го инсталвам, но стига само до копиране на файловете и ми дава грешка и иска рестарт и това се повтаря до безкрай. как мога да изтрия всичко и да започна инсталация наново.

 46. vanko

  PROBLEMI PRI INSTALACIQ NA WINDOWS XP PROFESIONAL SKYPE VANKO_kadiev

 47. Anonymous

  imam disk s windols no nqman prudoktiven kliu4 diska e zapisan ot kade da si namerq takav kliu4 za windols xp profesional (skype – kotan4o_92

 48. Anonymous

  емейла ми е “gada1977.1995@abv.bg” някой ако знае защо дами пише

 49. георги петков

  като включа компа нищо не зарежда празен екран.Какво да правя?Преинсталирване ли иска.Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарен.

 50. Вили Лазарова

  Здравейте искам да преинсталирам windows xp ,може ли някой да ми помогне
  “solivia@abv.bg”
  Благодаря Предварително!

 51. Krasimir

  Do Vanko abe pone dai Nomer shtot zarbavi mai che mi prashtashe noshto po skype berona_krona…:D

 52. искане номер на инфото

  искане номер на инфото

 53. Anonymous

  iskam da mikajete nomer na invoto

 54. Димитър

  При проблеми или нужда от помощ на скайп ozzy700 или на 0894 700 233

 55. Петко

  Много полезна статия, благодаря!

 56. vanko

  КОЙТО ИМА ПРОБЛЕМИ С KOMPA .Da MI ПИШЕ В СКУПЕ vanko_kadiev

 57. Дете на 6 години александър александров балевски

  таблета може ли да бъде windows xp ? zashtoto taka iskam да бъде

 58. александър

  таблета можели да бъде windows ?

 59. krasi

  iskam da si preistaliram komputera kak moga da go napravq ako moje da mi pomagate za parvi pat shtego preistaliram imam widost 7 i nemoga dago prestaliram

 60. нисяьин

  има линукс

 61. Aldin

  E pRoduct key kakva e ? az ne q znam!!

 62. nipo_opin

  От уважение към Радослав Далев /колегата написал статията на кирилица/- ако не употребявате кирилица на клавиатурата, изтеглете и използвайте BG Phonetic , за да не ви псуват, като четат на отвратителната латиница.

 63. alito we

  vs e ok

 64. FOOTBALL

  здравейте,по време на инсталирането трябват ли да се слага диска с драйверите на компютъра.?

 65. hrisi

  Здравейте !! Имам проблем !! Когато стигна до 2 стъпка и натицна ENTER ми дава цхе не са включени хард дискове (СИК) Как мога да го оправа ?? ;((

 66. VANIO

  ДИСКОВЕТЕ СЕ ТРИЯТ С КОПЧЕТО DELITE

 67. Nikolay

  Имам проблем .. Инсталирах Windows всичко изглеждаше нормално,водих се по описанията, но сега Windowsa стартира само със стартиращия диск. Благорадя предварително!

 68. Ja

  Kak da go imstariram

 69. veselin.ivanov

  iskam dago instaliram

 70. nqkoisi

  vie mai si nqmate xaber ot komputri a

 71. dimit1r

  mss

 72. todor

  blagodariy

 73. redjep

  iskam dago istaliram na disk dali stava

 74. dani

  az s s windols 7 no ne sm dovolen ot nego i iskam da go smenia s windols xp ot kade da si drpna chitav i s kluch molia vi pomagaite zashtoto shte mi e za prvi pt

 75. Радка Михайлова

  Имам въпрос когато избирам cd-rom и искам да го сейфам ми дава да натисна Y или N ,но когато ги натискам нищо не става какво друго да направя,4е да продължа напред?

 76. дими

  имам лап топ ASUS K53U с процесор AMD E-450
  инсталиран е WINDOUS 7 но подчертано не ме устроива
  бих желал дапреинсталирам ХР но не знам дали е вазможно и
  какво да направя

 77. NaTuMnO

  ae 1000 temi za prez CD a nito edna za SAVE from C: or D: :X

 78. ergyun

  koi 6teme nau4e da preinstaliram windows xp

 79. ergyun

  isam da nau4a da preinstaliram windows xp molq za pomo6t predvaritelno blagodarq (y)

 80. noname

  хич не е лесно …

 81. poker

  Хора НЕ МОГА със диск да преинсталирам…
  Кажете дргу начин СПЕШНО Е НЕ ИСКАМ СЪС ДИСК ПРОСТО Е СЧУПЕН КОМПА И НЕ ДАВА CD =ta

 82. ots´f

  nqma ideq ot angliiskiq i nz kak da si go aktualiziram za6toto mi e adski baven molq za pomo6t

 83. pirat

  Imam laptop koito markata mu e (emachines) no veche neiskam da sam s WINDOMS7! – A iskam da sam s windoms xp.Bihtelimi kazali kak da sigo istaliram ili ot kade da go isteglia.

 84. велизар

  ежо,жжь

 85. Валери

  Браво колега,обяснил си,но не много детайлно,такае,всичко,което си писал е вярно.Но все пак има още много моменти до инсталирането.Например – много компютри,дънни платки имат различно меню на дъното.От друга страна форматирането на даден дял – АМИ ОБЯСНИ,ЧЕ СТАВА КОГАТО КЛИКНЕШ НА НЕГО(ако е създаден и задължително ако са два – C и D)да минат на дял c и само да натиснат ENTER.За да не не стане така наистина да ядем псувни,че не са обърнали внимание и са си затрили информацията.ПО – ДОБРЕ,НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ,НИЕ,ТЕХНИЦИТЕ сме именно за това,за да се грижим за вашите компютри,оставете тези неща на нас.Нещата си имат своите особенности.

 86. mihail

  abe kak da si istriq vsi4ko ot kompa pri preinstalaciqta skype

  mi6osvet

 87. erikarm

  zdraveiye,ako nqkoi moje da mi pomogne za6toto mene mnoogo me e strah ako ob1rkam ne6tooo i posle nemoga da go opravq!zatova iskam po sigorna informaciq zada moga da napravq taq preinstalaciq na komputara !!! ako ima jelai6ti Skype : armagedon.2112
  !!! Blagodarq na vsi4ki koito mi pomognar!!!

 88. blagovest

  iskam da vi pomolq da mi pomognete da si installer windows nqkoi ako ima jelanie da me potarsi skype:love_peligroso ???

 89. memo

  ae hora kajete mi kak da si istriq C ??????

 90. pavlin

  a we moje li da si instaliram windows xp professional da ne e origanalen disk ami zapisvaem jahtoto si zex prazen disk i si zapisax instalacionite failove na diska i kogato po4vam da instaliram windows xp professional ne kakto vijdam prosto ne e taka kakto instalirah windowssa a i nqma prodyctov klu4 i nqma draiver nama liciozno sporazymenie i tei instaliram go ama neho ne e nared sqkah go instaliram kakto ne trqbva iztrivam sa c diwsk d izobhto ne gy baram a ti go instalirah originalno a?

 91. dido

  na4i iskam da pitam dali moji da se preinstalira samo C disk

 92. 4ovek

  Koga maham cdto ot cdrum`a?

 93. moises

  zdr iskam da pitam mojeli da se instalira windows 4res fla6ka 4e bez da iskam si istrih draiverite na cd i nemoga da si nameria modela na lap topa mi e asar5310,blagodaria predvaritelno

 94. oa

  ne razbarax za koda

 95. WestSize

  daite mi Link za toq windows 🙂

  v zamunda go ima

 96. ersow

  daite mi Link za toq windows 🙂

 97. busileka

  здравейте , тази статия е супер обяснена е много подробно и на всеки може да му стане ясно за всичко. Поздравления !!!

 98. Roko

  Strahotno !!! MNOGO MNOGO MNOGO POLEZNA INFORMACIQ !!! Svurshi mi chudesna rabota ^_^ ! Blagodarq vi 🙂

 99. resko_13

  До Александър да може да форматираш само C не е нужно да форматираш и D или там колкото дяла имаш

 100. stefan

  ok

 101. Александър

  Здравейте! Искам да попитам при така обяснената преинсталация на Windows само диск C: ли се форматира, защото не искам D: – то да ми бъде изтривано, само това искам да знам за да си преинсталирам компютъра. Моля ако някой знае да пише!!! Благодаря!!! 🙂

  furbuss@abv.bg

 102. mitko

  blagodarqvi

 103. galin

  daite link za draiverite da si svalim

 104. gzara

  qkooooooooooo

 105. Калин

  Поздравления за добрата работа! Обясненията са супер!

 106. galn

  emi ot kade moga da si drupna draiverite za xp i kak se zapisvat kakto muzikata li eli nqkak si drug na4in

 107. diqn

  az li4no se nujdaeh ot tazi statiq 6toto nemie qsno mn ot preinstalirvaneto no sega mi stana qsno i utre se zahva6tam pak 6te vidim do kade 6te stignem 😛

 108. joro

  Sega sym s windows 7 i iskam da instaliram windows XP nqkoi ako moje da mi dade syvet na e-mail my_name@abv.bg ! Blagodarq predvaritelno !!!

 109. ЧечКо

  Имам проблем като натисна произволен клавиш „press any key to boot from CD” и не продължава инсталацията а ми излиза черен екран и така стои. HELP please !

 110. valentin

  Imam laptop a15-s129 Toshiba satellite,molja,kak da vlezna v B.I.O.S. S f2 ili delete,ne6to ne stava.S uvagenie fixxxer.40@gmail.com

 111. MONE1987

  ZDR.az sam ot gabrovo i nqmam instaliran WINDOWS XP.ima li na4in da go napravq sled kato az sega sam na WINDOWS 98
  molqvi pomognete mi
  mone1987@abv.bg

 112. coolbits

  Искам да попитам ако не съм форматирал hard диска,може ли да инсталирам в дял,на който съществува windows и ако да тъй като ползвам ntfs ФС може ли да я запазя като кликна на no changes или дори да не искам да я сменявам пак да наглася да се форматира в ntfs ФС.Ако може пишете на coolbits@abv.bg

Коментар