Шест готини изобретения, очаквани през 2016

От годината остават само два месеца, но в света на технологиите това е както много, така и малко. Малко, от гледна точка на ежечасово създаваните нововъведения, но много, що се отнася до страстните почитатели на всякакви джаджи, които с нетърпение чакат пускането на един или друг нов продукт.

Но повечето ентусиасти със сигурност биха предпочели превъзбудата на очакването пред неосведомеността за предстоящите технологични изобретения. Ако попадате в групата ТехЕнтусиасти, вероятно ще са ви интересни подробностите за 6 страхотни джаджи, с които можете да улесните живота си през 2016 г.

MUV Interactive Bird

muv-interactive-bird

Презентационните умения са изключително важни в днешно време. На места като СофтУни, TED.com, различни семинари и специализирани курсове те биха могли да бъдат усвоени до съвършенство, но не и без подходящата техника. И тук се появява ролята на малкия безжичен контролер, който очакваме на пазара още следващата година.

MUV Interactive Bird приляга перфектно на човешкия пръст и тежи едва няколко грама. Благодарение на него ще можете безпроблемно да преминавате през слайдовете и да приближавате образите с ръка. Контролерът ще работи и със свързваеми къщни джаджи като лампи например, така че бихте могли да пускате и гасите светлината с въздушно движение на пръста. Ако разполагате с дрон, ще имате възможност да управлявате и него по същия начин.

Oculus Rift

Oculus-Rift

Може би сте чували и преди за комплекта за виртуална реалност Oculus Rift. Но до този момент той можеше да бъде видян единствено на специални събития за медиите. През 2016 година Oculus Rift ще бъде пуснат и на пазара. А това, което ще го отличава от Samsung Gear VR и Google Cardboard, е обещанието, че ще позволява на потребителите да преживеят игрите от най-висок клас като виртуална реалност.

Graava

graava

Този безмилостен конкурент на камерите GoPro action използва сензори, които отчитат дали сте развълнувани. Едно е да запишете деня си, прекаран на сърф сред вълните, а съвсем друго да гледате шестчасовото видео и да избирате най-паметните моменти. Graava автоматично ще компилира видео от най-интересното и дори ще го сподели в YouTube вместо вас.

Ivee Voice

ivee_voice

Напоследък излязоха наистина много изобретения, с които да контролирате дома си чрез гласови команди. Но Ivee Voice е продукт от второ поколение. Работи от 15 крачки разстояние и позволява задаване на по-сложни желания, като поръчване на такси или проверяване на трафика в определен район. Освен това с негова помощ бихте могли да инсталирате множество устройства в целия си дом, за да подавате команди отвсякъде. И най-интересното – ще струва едва $99.

Voyo

voyo_device

Колата, без съмнение, е от изключително значение за съвременния човек, а сигурността при карането – основен приоритет на всеки отговорен шофьор. Адаптерът Voyo ще се закрепя под волана и ще ви позволява да използвате приложения от телефона си. По този начин колата ще ви предупреждава своевременно за наличието на опасни пътни условия. А и ще може да се заключва и отключва автоматично според вашето местоположение спрямо нея.

Chevy Bolt

Chevy-Bolt

Много е вероятно това да бъде първата електрическа кола, която мнозина ще си купят. Тя ще изминава приблизително 320 км (200 мили) с едно зареждане, като освен това ще използва бързозареждаща технология, така че да достигате до 80% от капацитета на батерия за 45 минути. И най-важното – цената няма да бъде като на космически кораб, а вероятно ще остане под $30 000.

Кристина Кацарска

Кристина Кацарска

Коментари по темата: „Шест готини изобретения, очаквани през 2016”

добавете коментар...

  1. Килия

    “Chevy Bolt”
    Това продукт на Хюсейн Болт ли е?

  2. =

    “На места като СофтУни, TED.com, …”

Коментар