Sharp моли персонала да купува техника от фирмата

Sharp търси изход от тежката финансова криза с нестандратни ходове

Sharp търси съдействие от служителите за изход от тежката финансова криза

Затрудненият японски производител на електроника Sharp поиска от мениджърите и служителите да купуват собствените продукти на фирмата, съобщи Файненшъл Таймс.

До края на януари 2016 г. всеки топ мениджър в Sharp трябва да си купи телевизори, хладилници или друга техника за не по-малко от 1660 долара, по курса на йената към момента.

Мениджърите от средно ниво трябва да придобият техника на Sharp за около 800 долара, а всеки от редовите служители – за 400 долара. Персоналът на компанията възлиза на над 17 хиляди души.

Sharp потвърждава информацията на Файненшъл Таймс, като уточнява, че тази мярка е напълно доброволна и често е практикувана вътре във фирмата при промоционални кампании.

Японските производители понякога дават на служителите си премии във вид на стоки собствено производство или стимулират персонала да купува продуктите на фирмата чрез различни програми.

Обикновено обаче подобни кампании се провеждат в периоди на силен икономически спад. В писмо до служителите ръководството на Sharp ги моли за сътрудничество, тъй като компанията е в много тежко финансово състояние.

Коментари по темата: „Sharp моли персонала да купува техника от фирмата”

добавете коментар...

  1. :o)

    мааани мани…такъв срам не съм чувал в друга компания.
    Баси смешката ще те задължават да правиш оборот на компанията 🙂

  2. xa

    мдам… жалко ама като и държат некви хай праисес…
    тука малко голяма диктатура, да не шарп да е собственост на чим уен чун 😀

  3. :)

    Жалко за Sharp, правят хубави продукти.

Коментар