Ultra HD Premium ще гарантира по-високо качество

Наличието на лого Ultra HD Premium ще гарантира съответствие на определени изисквания за качество на картината и звука

Наличието на лого Ultra HD Premium ще гарантира съответствие с определени изисквания за качество на картината и звука

На пазара за устройства, съдържание и услуги за ултра висока резолюция се наблюдава взривен ръст, обявиха от браншовата организация UHD Alliance, която налага технологиите и развива екосистемата на Ultra HD.

Според експертите, към 2019 г. пазарът ще нарасне осем пъти. За да улесни потребителите в разпознаването на продуктите, които обезпечават най-високо качество на картината и звука, алиансът разработи и утвърди логото Ultra HD Premium.

Наличието на лого Ultra HD Premium гарантира съответствие с определени изисквания за резолюция, широк динамичен диапазон (HDR), пикова яркост, ниво на черния и широкия цветови обхват. Освен това спецификацията дава препоръки за звука и други параметри.

Гарантира се, че сертифицираните устройства и записи ще възпроизвеждат „живо изображение и звук, които ще позволят на домашните зрители по-пълно и точно да усетят замисъла на авторите на съдържанието”.

По-конкретно, сред изискванията за съответствие със спецификацията Ultra HD Premium най-интересни се явяват 10-битовото представяне на данни на всички етапи и поддръжката на широк динамичен диапазон (HDR).

Коментари по темата: „Ultra HD Premium ще гарантира по-високо качество”

добавете коментар...

  1. sda

    още си карам на 4:3… като повечето китайчета… кви са те ултра измишльотини

Коментар