Българска 3D платформа внедрява виртуална реалност

Платформата от ново поколение на Уафуу помага на децата да се забавляват и научават нови неща

Платформата от ново поколение на Уафуу помага на децата да се забавляват и научават нови неща

Българска 3D образователна платформа за деца внедрява виртуалната реалност на Google Cardboard, в стремежа си да създаде по-вълнуващо преживяване, съобщиха от разработчика – гейм студио Уафyy АД.

Това е първата за България и на международно равнище 3D детска образователна VR и ММО платформа (мобилна социална мултиплейър платформа). Виртуалният свят на Google Cardboard съвсем скоро ще бъде използван в много елементи от детската платформа, за да създаде едно по-вълнуващо и интерактивно потребителско преживяване. 

Иновативната платформа помага на децата да се забавляват и научават нови неща. Без прекалено фокусиране, те интуитивно ще откриват различни решения чрез нови игрови ситуации, прилагайки знания и творчески подход.

Проектът е насочен към деца на възраст 6-11 години и е разработен с помощта на „Материка” – школа за Образование и Сугестопедия.

Идеята е още от ранна възраст децата да развият логическата си мисъл и аналитични способности, в случая – като общуват помежду си, при това в напълно защитена и безопасна среда.

Мултиплейърът съчетава развлекателни и образователни  елементи в едно, доказвайки, че мобилните игри са не само начин за забавление и губене на време на малчуганите, но и нов ефективен подход на обучение.

Платформата се разработва за мобилни устройства под управление на Android, iOS и Windows Phone. Още преди стартиране на проекта са направени проучвания в сферата на образователния софтуер с цел създаване на мобилна платформа с висок коефициент на полезност и съобразена с нуждите на пазара, която да забавлява децата, а родителите да използват в обучението им.

Пилотното мобилно заглавие от поредицата образователни игри е Math Burger – мобилна игра с 3D графики, която дава базова основа за събиране на единични и десетични числа.

Вече е факт и втората мини игра на детския 3D образователен свят – музикалната Tap-Tap Dance, която тренира чувството за ритъм и бързите рефлекси на играчите.

Коментари по темата: „Българска 3D платформа внедрява виртуална реалност”

добавете коментар...

  1. Гелето

    VR е най-бързия начин децата да си прецакат очите

  2. запознат

    къде е българското в този продукт ?

    една дума на кирилица не видях.

  3. Полина Събева

    Чудесна българска инициатива! Чакаме готовия продукт с нетърпение.

Коментар