Цените на ТВ панелите падат до себестойността

Цените на ТВ панелите достигат нивото на себестойност, което принуждава производителите да намалят обемите

Цените на ТВ панелите достигат нивото на себестойност, което принуждава производителите да намалят обемите

Панелите за телевизори продължават да поевтиняват на фона на спад в търсенето, пише DigiTimes.com, позовавайки се на източници от тайванската индустрия.

Така например, 32-инчовите течнокристални панели вече струват под 52 долара. Очаква се цената им да падне под 50 долара през второто тримесечие на 2016 г.

Цените на ТВ панелите достигат нивото на себестойност, което принуждава производителите да намалят обемите. Прогнозите сочат, че в периода януари-март производството на 32-инчови панели ще намалее с до 3-4 млн. броя.

Бързо поевтиняват и LCD панелите с диагонал от 40 до 43 инча, като скоро и те ще се продават по себестойност. В момента 43-инчовите панели струват 93 долара, а екраните с диагонал 39,5 и 40 инча – около 85 долара.

По данни на WitsView, през 2015 г. световните продажби на LCD телевизори са намалели и възлизат на 216 млн. броя. Очаква се през настоящата година доставките на LCD телевизори в глобален мащаб да достигнат 220 млн. броя.

Коментари по темата: „Цените на ТВ панелите падат до себестойността”

добавете коментар...

  1. :)

    Лошия сигнал не си ли отиде с края на аналоговата телевизия?

  2. Electric

    Кинескопите имат по добра картина при лош сигнал, а не ми се гледат духове на нова придобивка. Варианта ми е да дам 1000лв за ТВ и 50лв/месечно за HD-та.

  3. юлиян

    Много хора още ползват стари кенескопни тв 🙂

  4. Йордан

    Е че няма два пъти годишно да сменям телевизора…

Коментар