Промени в регионалния мениджмънт на Philips

Александру Попеску и Дору Русанеску заеха ключови позиции в регионалния бизнес на Philips

Александру Попеску и Дору Русанеску заемат ключови позиции в регионалния бизнес на Philips

Александру Попеску, настоящ генерален директор на Philips Health Systems в Югоизточна Европа, бе назначен за регионален мениджър за Румъния и регионален лидер на Групата на Philips за Югоизточна Европа. Дору Русанеску пък е назначен за генерален директор на Personal Health за Югоизточна Европа, съобщиха от Philips Румъния.

Съвместявайки двете роли, Александру Попеску ще фокусира усилията си върху консолидиране на стратегическото развитие на Philips в сферата на здравеопазването в 11 страни в региона. Той ще изгражда партньорства на дивизията Health Systems в публичния и частния сектор на здравеопазването.

Попеску има повече от 16 години опит в областта на здравеопазването. Той заема длъжността генерален мениджър на Philips Health Systems в Югоизточна Европа от юни 2014 година, а преди е бил на ръководни позиции в частни здравни компании, като Amethyst, Regina Maria и Medicover.

Дору Русанеску има 14-годишен опит в управлението и маркетинга, придобит от заеманите от него лидерски позиции в Групата на Coca-Cola в Централна и Източна Европа. „Хората търсят начини да контролират здравето си и това на семейства им в домашни условия, а Philips превърна тази потребност в иновативни решения, които подобряват качеството им на живот”, коментира той.

Александру и Дору наследяват Робин ван Розен, който съвместяваше трите роли от 2013 г. насам, а от началото на тази година е вицепрезидент и генерален мениджър на Philips Personal Health за Великобритания и Ирландия. И двамата мениджъри са позиционирани в Румъния, в корпоративния офис на компанията в Букурещ.

Коментари по темата: „Промени в регионалния мениджмънт на Philips”

добавете коментар...

  1. :o)

    тея имат общо с Филипс продуктите, колкото Хюндай с монитори Хюндай 🙂

Коментар