Български стартъп създава „живи” картички

Картичката „оживява” с помощта на приложение iGreet, което е достъпно за iOS и Android.

Картичката „оживява” с помощта на приложение iGreet, което е достъпно за iOS и Android

Младата българска компания iGreet е на път да промени пазара на поздравителни картички и вече заинтересува някои от най-големите играчи в световен мащаб. Тя е разработила картички от ново поколение, които на практика „оживяват”, ако бъдат гледани през екрана на телефон или таблет.

Екипът на iGreet използва технология „augmented reality („допълнена реалност”), която позволява към реални обекти да бъдат добавяни виртуални изображения или аудио-визуална информация. Дизайните на картичките си iGreet изработва съвместно с български художници, като една от целите на компанията е да създаде, развие и подкрепи общност от талантливи млади дизайнери.

Можете да подарите подобна картичка, като я купите от уебсайта или от магазините в партньорската мрежа на компанията. Картичката „оживява” с помощта на приложението iGreet, което е достъпно за двете най-популярни мобилни платформи – iOS и Android.

Освен картички iGreet използва същия подход за създаване на „живи” подложки за чаши, а в бъдеще планира да направи и други артикули с допълнена реалност. За бизнес клиенти компанията предлага разработване на брандирани картички с персонализирани дизайн и съдържание, както и други услуги, свързани с имплементацията на добавена реалност.

В перспектива целта на iGreet е да създаде цялостна платформа за съдържание с допълнена реалност. Компанията е иноватор в световен мащаб – тя първа създаде картички с допълнена реалност чрез своя собствена технология. Интерес към нея вече има от страна на редица международни организации.

iGreet си партнира с американската верига Walgreens, която разполага с над 8000 търговски обекта в САЩ и води преговори за сътрудничество с някои от най-големите производители на поздравителни картички в Германия, Австрия и Швейцария.

Неотдавна списание Time включи iGreet в своята рубрика „Приложение на седмицата”, а през октомври 2015 г. компанията получи признание в Щатите, когато след представянето си на конференцията Mobile Photo Connect, iGreet се нареди сред приложенията, отличени с най-голям потенциал за развитие в статията на The Next Web.

До момента стартиращата компания е получила финансиране от българския фонд за рискови инвестиции Eleven, както и от известния американски предприемач и инвеститор Тим Дрейпър.

Даунлод: iGreet за iOS; iGreet за Android

Коментари по темата: „Български стартъп създава „живи” картички”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Пиван същото може да се каже например и за кръчмите, нито те правят по мен, нито ти трият задника и пр. но виждаш, че кръчми е имало и ще има докато има хора. И после можеш да продължиш и да минеш през бинго залите и да стигнеш до пирамидите.

    Дотолкова доколкото никой не те кара на сила да си даваш парите, всичко е ОК. Доколкото някой ги изважда доброволно от джоба за да задоволява някаква нужда без да наранява другите и пр.

    Да всеки се бори да те накара да си бръкнеш в джоба, да това е относително непознато по нашите земи, но това е така просто защото в земите на комунягите, когато комунягите ти искат парите просто идват и ти ги крадат. Дали като ти фалират банката или чрез валутни манипулации или като оставят пенсионерите със смешни пенсии, но факт е че те нямат нужда да влагат нищо. Прости си крадат директно. Което е още по-отвратително от това за което говориш.

  2. Пиван

    Фофу с тези картички можеш ли да си избършеш дупенцето – ами не,
    ще те нахранят – ами не,
    ще те направят ли по-умен – ами не
    когато си болен ще те излекуват ли – ами не

    на мошеника и крадеца ако му дадеш пари какво ще получиш – ами нищо 🙂

    Всичко което е истинско и смислено за човечеството е открито и създадено от учени, които са работили векове наред за почти без пари, като винаги все се намират някои хитреци и мошеници, които да взимат парите на хората срещу нищото.

    Точно всички проблеми в света идват от хората, които не произвеждат и не дават нищо, но взимат пари от нищото – абсурдно звучи, но е факт и реалност. Офшорки, финансови пирамиди, балони, и най-модерното псевдо иновативни балони.

  3. Фофу

    Ако някой дава за нещо пари значи е нещо, не е нищо. А може пък с парите от това нещо да се финансира някоя по значима идея. Кой да каже.

    А за наука отделно си се дават ужасно много пари в световен мащаб, но науката не е виновна, че всички мастити учени и не толкова мастити не са дали качествено нови открития за последните примерно 50 г.

  4. Иван

    Правене на пари от нищото заради самите пари.

    Много жалко, че за истинска наука и истински иновации не се дават пари.

Коментар