Конферентният формат ITARC тази есен и в София

Пол Прайс, един от най-изявените ИТ архитекти, ще се включи като лектор на конференцията 2doIT в София през октомври

Пол Прайс, един от най-изявените ИТ архитекти, ще се включи като лектор на конференцията 2doIT в София през октомври

Асоциацията на софтуерните инженери (АСИ) в партньорство с най-голямата международна организация на ИТ архитекти IASA ще представи тази есен в София световния конферентен формат ITARC. Събитието ще се състои в рамките на конференцията 2DoIT.

Единствено в България форматът се реализира в подобни мащаби, което всъщност го прави най-големият ITARC в Европа, подчертаха организаторите. Конференцията 2DoIT ще се състои на 25 и 26 октомври в Младежки театър „Николай Бинев”, последвана от няколко уъркшопа.

Големи имена на ИТ архитектурата ще се включат като лектори. Сред тях е Пол Прайс – човекът, превърнал една потребителска група от Остин, Тексас в международна асоциация IASA с над 12 000 членове и представителства в 25 държави. Неговото участие, утвърденият бранд и международното разпространение на събитието се очаква да привлекат много чуждестранни гости.

Предвид факта, че ИТ архитектурата е една от най-актуалните теми в света на технологиите, конференцията е насочена към максимално широка аудитория – не само към специалистите, които вече са се профилирали в архитектурата, но и към тези, заети във всички аспекти на софтуерния процес, уточниха от АСИ.

Около 60% от ИТ професионалистите, до които се е допитала асоциацията, посочват, че именно конферентният формат и последващите уъркшопове са типът обучение, от което имат нужда. Участниците в събитието ще научат как да извличат максимална бизнес полза от своите ИТ системи, да представят по-добре решенията си пред бизнеса, да комуникират успешно техническите решения и да планират правилно цената на внедряване и поддръжка.