Facebook ще превежда публикациите на много езици

Скоро потребителите на Facebook ще могат да стигат лесно до аудиторията в други страни

Скоро публикациите във Facebook ще станат лесно достъпни на множество езици

Социалната мрежа Facebook разработва нов алгоритъм, който ще позволи на потребителите да публикуват съобщения на своята страница едновременно на много езици.

Очаква се новата функционалност да разшири няколкократно аудиторията на потребителите, дори ако собственикът на съответния акаунт ползва само родния си език.

Според CNET, алгоритъмът ще поддържа 45 най-разпространени езика. В бъдеще Facebook ще добавя още езици, на които ще се превеждат всички публикации според предпочитанията на потребителя, зададени в настройките.

Новата функция се нарича Multilingual Composer и ще може да се управлява дори в реално време, непосредствено преди публикуване на текста. Освен това потребителят ще може да редактира списъка на поддържаните езици след публикуването на всяко отделно съобщение.

Facebook вече тества функцията с помощта на избрани притежатели на публични страници. Към момента, тя е изпробвана на около 5000 бизнес страници в социалната мрежа.

Резултатите от теста са впечатляващи. Всеки пост, преведен на няколко езика, е събрал впечатляващ брой преглеждания. В бъдеще Facebook планира да интегрира функцията в рекламната си платформа.

Multilingual Composer е подходяща не само за бизнес потребители, но и за известни личности, вкл. политици и други персони. Алгоритъмът позволява общуване с членове на мрежата в различни страни на техния роден език. Очаква се новата функция да влезе в употреба до края на лятото.

Коментари по темата: „Facebook ще превежда публикациите на много езици”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Много ама много започва да мирише на зле и да смърди тази система за глупци и интернет безделници.

Коментар