Клауд платформата Fujitsu K5 излиза на световния пазар

Fujitsu K5 може да бъде разгърната като публичен или частен облак в центрове за данни на самия доставчик или на клиентите

Fujitsu K5 може да бъде разгърната като публичен или частен облак в центрове за данни на самия доставчик или на клиентите

Японският гигант Fujitsu започва глобална експанзия с облачната си платформа K5, която беше представена в края на 2015 г.

Изградена на базата на технологиите OpenStack, платформата Fujitsu K5 може да бъде разгърната като публичен или частен облак в центрове за данни на самия доставчик или на клиентите, съобщи DatacenterDymanics.

K5 обединява опита на Fujitsu в доставката на облачни решения и услуги и предимствата на отворените технологии. Това е една отворена и производителна корпоративна облачна платформа.

Fujitsu прехвърли част от собствената си ИТ инфраструктура – от порядъка на 640 корпоративни системи и над 13 хиляди сървъра – на платформа K5. Клауд решението вече е достъпно във Великобритания, а скоро от него ще могат да се възползват потребителите в Германия, Испания и Финландия.

През следващата година Fujitsu ще пусне платформата K5 на пазарите в Северна Америка, Австралия и Сингапур. Все още няма информация кога решението ще стане достъпно и за клиентите в останалите страни.

Коментар