KiCad – софтуер за проектиране на схеми и платки

KiCad има удобен редактор, но поддържа и използване на външна програма

KiCad има удобен редактор и богат набор от функции и параметри

Програмата с отворен код KiCad ще ви помогне да проектирате електронни схеми и печатни платки. Интерфейсът е изчистен и понятен, въпреки наличието на голям набор от параметри.

Вграденият редактор на схеми дава възможност за конфигуриране на страницата, изпълнение на базови операции (изрязване, копиране, поставяне, изтриване), отмяна и повтаряне на действия, увеличаване и намаляване, чертане на връзки и шини във всяко направление.

В допълнение, можете да вмъквате локални и глобални етикети, да добавяте кръстовища, да проверявате коректността на схемата чрез тестове, да избирате единицата за измерване, да вмъквате компоненти от библиотека и др.

KiCad позволява ъплоуд на NET файлове, предварителен преглед, запис на макроси, присвояване на горещи клавиши и съхраняване на проектите в ZIP формат. Можете също така да задавате правила за проектиране, да работите с множество слоеве, да вмъквате пътечки, зони, кръгове и други елементи, както и да превключвате в 3D режим.

Програмата поддържа възможности за експорт на схемите в DSN, CAD или WRL, достъп до съдържанието на Gerber файлове за анализ, създаване на лога от BMP файлове, добавяне на външен текстов редактор и използване на PCB калкулатор.

Даунлоуд: KiCad

Коментари по темата: „KiCad – софтуер за проектиране на схеми и платки”

добавете коментар...

  1. fg

    доживях нещо open-source да видя

Коментар