Атос изгради ИТ гръбнака на игрите в Рио

Атос достави критични ИТ системи за олимпиадата в Рио де Жанейро

Системите за разпространение на информация на Атос предоставят резултати в реално време на медии и организатори

Разпространението на резултатите по света за по-малко от секунда, без втори шанс, е технологичен скок, постигнат на базата на многогодишни усилия и осъществен напълно на Олимпийските игри в Рио тази година.

Атос, ИТ партньор и интегратор на Олимпийските и Параолимпийските игри, реализира технологичната цел на МОК – резултатите по време на Игрите и други данни да бъдат споделяни онлайн и чрез традиционните средства по-бързо до всяка платформа, навсякъде.

За да се предават резултати, събития и информация за спортистите на зрители и медии от цял свят, Атос допълнително подсили своите системи с нови технологии като Oлимпийския Video Player (OVP). Решението дава възможност на зрителите да следят в реално време резултати, статистики, биографии и разговори в социални медии – всичко в едно, на интегриран екран.

Атос достави критични ИТ системи за олимпиадата. Сред тях са системите за управление на Игрите – достъпни чрез „облак” на местен партньор, те подпомагат планирането на дейностите, както и системите за разпространение на информация, които предоставят резултати в реално време на медии и организатори.

Системите за резултати са достъпни в олимпийските обекти, основния пресцентър, международния център за ТВ излъчване и дори в студията на акредитираните медии, така че журналистите да могат да предават пряко случващото се.

Коментаторската информационна система осигуряна на коментатори и журналисти технология със сензорен екран, който показва резултати в реално време – преди още да се чуят възгласите на феновете по трибуните. За първи път сега радио- и телевизионните оператори имат достъп до системата за всички олимпийски и 12 параолимпийски спортове.

myInfo+ пък е интернет приложение, което дава на акредитираните медии, длъжностни спортни лица и спортисти достъп до наличната информация за тях. Приложението предоставя информация за графика на състезанията, класирания по медали, спортни рекорди и новини. Всичко е достъпно чрез лаптопи, като потребителите могат да настроят началната страница, така че да показва страните, които да следят по време на Игрите.

Атос доставя ИТ решения за Олимпийските игри от 1992 г. насам и е ключов партньор на дигиталната трансформация в Рио 2016, уточниха от френската компания.

Коментар