Светът е пред информационен взрив

Защитата на информацията в днешни дни е по-важна от когато и да и било

Защитата на информацията в днешно време е по-важна от когато и да и било

Истински информационен взрив предстои в близките години. Бизнесът ще се сблъска с нуждата от обработка на 44 зетабайта данни в края на десетилетието, сочи прогноза на IDC.

Интернет на нещата (IoT), анализът на данни и дигиталната трансформация се превърнаха в основни стълбове в стратегиите на компаниите тази година. Акцентът върху данните увеличава тяхната стойност в геометрична прогресия, което означава, че защитата на информацията става по-важна от когато и да и било.

Много организации все още почиват на стари лаври, като правят резервно копиране на данни практически ръчно – по график и не толкова често. Но загубата на данни в днешно време може да означава загуба на целия бизнес, предупреждават анализаторите.

Предвид скорошното влизане в сила на общата директива за защита на данните (GDPR) – през май 2018 г., никога досега не е било толкова важно създаването на резервни копия за потвърждаване на хартиените документи в случай на необходимост. Ето защо специалистите препоръчват комплексно резервно копиране, което е бързо и надеждно.

Актуален е хибридният облачен модел за съхранение на конфиденциални данни. Облакът има предимство в гъвкавостта, като запазва локалните функции за съхранение. Освен това е икономичен, тъй като позволява използване само на тези услуги, които са необходими в конкретен момент.

И най-важното предимство – облакът е по-надежден за резервно копиране, в случай, че всички локални сървъри бъдат унищожени.

Коментари по темата: „Светът е пред информационен взрив”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    А откъде пари за всички 100 резервни копия.

Коментар