Очакват се говорещи хладилници с Cortana

Виртуалният помощник Cortana ще се появи в IoT устройствата след няколко месеца

Виртуалният помощник Cortana ще се появи в IoT устройствата след няколко месеца

Обновлението Windows 10 Creators Update, очаквано през пролетта на 2017 г., ще направи виртуалния гласов помощник Cortana достъпен на устройства от категорията IoT, вкл. хладилници и тостери.

На конференцията WinHEC 2016 в китайския град Шенджън Microsoft обяви плановете си да интегрира Cortana в домашни устройства с дисплей. Гласовият помощник ще може да се включи също към IoT шлюз (gateway), специализиран за предаване на данни от датчици и терминали, поддържащи хетерогенна мрежова структура и различни протоколи за обмен на данни.

Microsoft ще участва заедно с партньори-производители в създаването на две функции, които ще бъдат вградени в Creators Update. Първата от тях ще позволи пускане на устройства от спящ режим при звуков сигнал от потребителя – Wake on Voice from Modern Standby. Втората функция ще разпознава гласа на потребителя от разстояние и се нарича Far-field Voice.

Виртуалният помощник ще се появи в IoT устройствата след няколко месеца, когато излезе Windows 10 Creators Update, първоначално на пазара в САЩ и Великобритания – на английски, а по-късно и на други езици.

Коментари по темата: „Очакват се говорещи хладилници с Cortana”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Да си бърбориш с хладилника, не е ли… шизофрения? Баси чудовищното безсмислие започва да ни обгражда…

  2. Saevar

    като знам колко са качествени на М$ нещата тоа хладилник че заеква често и преобладаващия цвят на екрана ще да е синичкия..

  3. Anonymous

    Cortana : Дебелчо не ми опъвай вратите ! днес няма да ядеш!

  4. Petrrreeeeee

    ужс ..

Коментар