Софтуерната документация е във фокуса на събитие в София

Осмото издание на конференция за техническа комуникация ще се проведе в София на 1 и 2 юни

Осмото издание на конференцията за техническа комуникация ще се проведе в София на 1 и 2 юни

В началото на юни София отново ще събере общността от специалисти в сферата на техническата комуникация. Предстои осмото издание на единствената конференция за техническа комуникация в Югоизточна Европа – „Evolution of Technical Communication“.

Събитието, организирано на 1 и 2 юни от tekom Europe – европейската асоциация на професионалистите в сферата на техническите комуникации – привлича автори на техническа документация, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, мениджъри на проекти, продуктови мениджъри и консултанти от Югоизточна Европа.

„В последните осем години конференцията прерасна от инициатива на представители на бранша в международно събитие, което привлича експерти в сферата на техническата комуникация от целия регион и е подкрепяно от най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа – tekom. С това нарастват и очакванията към конференцията“, сподели Ангел Лафчиев, мениджър потребителска комуникация в SAP и член на инициативния комитет на tekom Bulgaria.

Българското подразделение tekom Bulgaria е създадено в началото на 2015 г. и от тогава до сега успя да привлече над 40 български професионалисти в своята организация. Тази година конференцията ще се проведе в Sofia Event Center, за да успее да отговори на нарастващия интерес и да посрещне повече посетители.

Днес стартира и процедурата за подаване на предложения за презентации и обучителни сесии (уъркшопи) на конференцията. Желаещите да споделят своя опит, свързан с основната тема на конференцията – „Иновации в софтуерната документация“, могат да направят това на страницата на конференцията до 1 март.

Акцентът на сесиите трябва да бъде върху теми като информационно моделиране, интелигентно съдържание, DITA, потребителски опит (UX), мултимедийна и видео документация, стандарти за писане и стратегия за съдържание.

Програмата на конференцията покрива последните тенденции в техническите комуникации, представени от лектори от цял свят. Участие в минали издания на Evolution of Technical Communication са взимали лектори от Германия, Швейцария, Индия, Израел, Полша, САЩ, Канада, Турция и България. Сред компаниите, които подкрепят конференцията, са SAP, VMware, Syncro Soft и Xeditor.

Коментар